Νέα

Νέα σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Από -

Στο πλαίσιο του Τριετούς Ευρωπαϊκού Προγράμματος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά «Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο», η Ρούλα Πατεράκη ανεβάζει το άπαιχτο έργο του Μάκη Τσίτα «Ο στρατηγός κάνει φασαρία στην πλατεία» (2017). Πέντε μονόπρακτα συνθέτουν το θεατρικό κείμενο που φέρνει στο προσκήνιο δέκα χαρακτήρες, διαφορετικού φύλου και ηλικίας, προερχόμενους από τη μικροαστική τάξη. Χαρακτήρες που θα μπορούσαν να βρίσκονται στη θέση του κάθε ένα από εμάς. Η βαθύτερη επιθυμία τους; Να επικοινωνήσουν.

Με φόντο άλλοτε εξωτερικό και άλλοτε εσωτερικό χώρο, συνδιαλέγονται με άτομα του περιβάλλοντός τους ή και με τον άγνωστο διπλανό τους, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια ουσιαστικής επικοινωνίας και συντροφικότητας. Τί συμβαίνει, όμως, όταν εμείς οι ίδιοι υπονομεύουμε τη σχέση μας με τους άλλους; Αυτό και άλλα καίρια ερωτήματα τίθενται επί σκηνής γύρω από τη διαμόρφωση των σχέσεων μέσα στην κοινωνία αλλά και την έλλειψη ουσιαστικής ανθρώπινης επαφής.

Πρωταγωνιστούν οι Ελισάβετ Γιαννακού, Μαρία-Νεφέλη Δούκα, Τρύφων Ζάχαρης, Ιωάννα Μπιτούνη, Νίκος Μαυράκης, Λευτέρης Παπακώστας, Δανάη Παπουτσή, Βαγγέλης Ρόκκος, Μυρτώ Σαρρή, Δημήτρης Τσικούρας.

i«Ο στρατηγός κάνει φασαρία στην πλατεία» | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά | Από Τρίτη 7 έως Παρασκευή 10 Μαΐου | Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων στο www.dithepi.gr | Είσοδος ελεύθερη |

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου