Νέα

Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου επιστρέφουν στο Εθνικό Θέατρο

Από -

Μια πολλά υποσχόμενη καλλιτεχνική συνεργασία κρύβει η νέα δουλειά των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, «Φεγγάρι από χαρτί», σε στίχους της Αφροδίτης Μάνου και μουσική σύνθεση του Νίκου Κυπουργού. Πρόκειται για ένα μουσικό έργο που, κατά τη διατύπωση των συγγραφέων, μιλάει «για όλα όσα βρίσκονται πέρα από αυτά που μπορούν να περιγράψουν οι λέξεις και να κατανοήσει το μυαλό. Για τη μυστική πατρίδα όπου αγκαλιάζονται τα αντίθετα και ο πόνος συμπληρώνει τη χαρά και την ολοκληρώνει». Η παράσταση, σε σκηνοθεσία των συγγραφέων, θα παίζεται στη σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του θεάτρου Ρεξ από τις 20/2.

Το άκρως δημοφιλές συγγραφικό δίδυμο στρέφεται ξανά στο είδος του μουσικού θεάτρου που τόσο αγαπά και στο οποίο έχει διακριθεί, όχι για να αποτίσει φόρο τιμής στην ελληνική επιθεώρηση, όπως είχε κάνει με το «Βίρα τις άγκυρες» το μακρινό 1997, ούτε για να υμνήσει τη «χρυσή» εποχή του ελληνικού κινηματογράφου όπως έκανε με το πρόσφατο «Το δικό μας σινεμά». Το «Φεγγάρι από χαρτί» που προέκυψε κατόπιν ανάθεσης του Εθνικού Θεάτρου θα μας γυρίσει πίσω στη δεκαετία του ’60, σε ένα νεοκλασικό σπίτι κάπου στο Παγκράτι. Εκεί θα δούμε σε flashback την οικογενειακή ιστορία του κεντρικού ήρωα και μαζί την ιστορία της ίδιας της Ελλάδας, στην πραγματικότητα την ιστορία ενηλικίωσης μιας ολόκληρης χώρας.

Οι Ρέππας και Παπαθανασίου, «πιστοί» στο προσωπικό τους στίγμα, δημιουργούν μια γλυκόπικρη ιστορία παντρεύοντας την κωμωδία με την κοινωνική κριτική και το υπαρξιακό δράμα με την ευρύτερη θεώρηση της πρόσφατης ελληνικής Ιστορίας. Στην πολυμελή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου συμμετέχουν πέντε μουσικοί και δεκαεννέα ηθοποιοί, αναγνωρισμένοι και νεότεροι: Τζόις Ευείδη, Λάμπρος Κωνσταντέας, Μάξιμος Μουμούρης, Τζίνη Παπαδοπούλου, Άρης Πλασκασοβίτης, Εύα Σιμάτου, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Αναστασία Ζάχου, Σταύρος Καραγιάννης, Ελίτα Κουνάδη, Σπύρος Κυριακός, Εριέττα Μανούρη, Χρύσα Μιχαλοπούλου, Γιάννης Μπουραζάνας, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Μαριαλένα Ροζάκη, Βαγγελίνα Σκλαβενίτη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Τσούρμας.

Προπώληση στο site του Εθνικού Θεάτρου: www.n-t.gr.