Θέμα

Μια «Ιστορία αγάπης» σε πανελλήνια πρώτη

Από -

Ο ανήσυχος Σίμος Κακάλας βρίσκεται πίσω από την παράσταση που θα μας συστήσει τον Alexis Michalik και το έργο του «Μια ιστορία αγάπης» («Unehistoired’ amour»), σε μετάφραση του Αντώνη Γαλέου, κοστούμια της Κλαιρ Μπρέισγουελ και σκηνογραφία της Έλλης Εμπεδοκλή. Στην παράσταση θα παίξει ο ίδιος, μαζί με τέσσερις πρωταγωνίστριες: Βίκυ Βολιώτη, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Κατερίνα Λυπηρίδου και Στεφανία Ζώρα.

Η υπόθεση αφορά την ερωτική σχέση της Κάτιας και της Ζυστίν, που έρχονται αντιμέτωπες με την επιθυμία της δεύτερης να αποκτήσουν παιδί, μια επιθυμία που σκοντάφτει στα προσωπικά τραύματα της Κάτιας. Όταν σε μια περίεργη ανατροπή της μοίρας, η Κάτια μείνει τελικά έγκυος, η Ζυστίν θα εξαφανιστεί, ώσπου δώδεκα χρόνια αργότερα η Κάτια θα κληθεί να λάβει μία κομβική απόφαση για τη μελλοντική ανατροφή της κόρης της.

Η πρεμιέρα της παράστασης προγραμματίζεται να δοθεί τον προσεχή Οκτώβριο, στο θέατρο Άνεσις και την παραγωγή υπογράφει η καλλιτεχνική εταιρία ΜΥΘΩΔΙΑ, που έχει αναλάβει τη διαχείριση του θεάτρου.

banner

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Alexis Michalik, το «παιδί θαύμα» του γαλλικού θεάτρου κατά τη Figaro και «χρυσό αγόρι» κατά τον Guardian, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία από Πολωνό πατέρα και Βρετανίδα μητέρα. Ξεκίνησε ως ηθοποιός (εμφανίζεται ακόμη κυρίως σε τηλεταινίες και τηλεοπτικές σειρές), αλλά συνέχισε με τη συγγραφή έργων, τα οποία σκηνοθετεί συνήθως ο ίδιος.

Πρωτοεμφανίστηκε ως ηθοποιός το 2001, σε ηλικία 19 χρονών, και τo 2005 παρουσίασε στο Φεστιβάλ Off της Αβινιόν, σε δική του σκηνοθεσία, μία διασκευή των «Γάμων του Φίγκαρο» του Μπομαρσέ, με τον τίτλο «Une folle journée».

Και κάποια από τα επόμενα έργα του αποτελούν διασκευές κλασικών κειμένων, όπως το «R & J», μια διασκευή για τρεις ηθοποιούς του σεξπιρικού «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», αλλά έχει υπογράψει και άλλα, πρωτότυπης έμπνευσης, και έχει λάβει το βραβείο «Μολιέρος» τόσο ως συγγραφέας όσο και ως σκηνοθέτης.

Η «Ιστορία αγάπης» είναι το τελευταίο, γράφτηκε μόλις το 2020 και παίχτηκε αυτό το καλοκαίρι στο Παρίσι, ενώ ετοιμάζεται για δεύτερο κύκλο παραστάσεων προσεχώς.