Νέα

Με ποιες παραστάσεις επανέρχεται το Σύγχρονο Θέατρο;

Από -

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Σύγχρονου Θεάτρου θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου, μετά από ενάμιση χρόνο απουσίας. Στο ρεπερτόριο για τη νέα σεζόν 2021-2022 συμπεριλαμβάνονται 5 παραστάσεις -δυνατές επαναλήψεις ή και πρεμιέρες- από κλασικούς συγγραφείς μέχρι πιο σύγχρονη δραματουργία και πρωτότυπες ιστορίες που έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στον χώρο του θεάτρου. Τονίζουμε πως ο χώρος θα λειτουργήσει ως covid free καθόλη τη διάρκεια της σεζόν.

#1: «Τέλος του Παιχνιδιού»

Η τραγικωμωδία του σπουδαίου Σάμουελ Μπέκετ ανεβαίνει στην σκηνή με την υπογραφή του σκηνοθέτη Γιώργου Σκευά και πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Καταλειφό, με τους Άρη Μπαλή, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και Γιώργο Ζιόβα να συμπληρώνοτν το καστ. Ο Καταλειφός υποδύεται τον τυφλό Χανκ, έναν δύστροπο και ισχυρογνώμων χαρακτήρα. Ο Μπέκετ συνδυάζει χιούμορ και δράμα, προβάλλοντας τις δυσκολίες της ανθρώπινης ζωής και την ανάγκη του ατόμου για επικοινωνία. Πρεμιέρα στις 29 Οκτωβρίου.

#2: «Η Βασίλισσα της Ομορφιάς»

Η Ομάδα Νάμα επαναφέρει το θεατρικό του Μάρτιν Μακντόνα από τις 6 Οκτωβρίου, με τη συνεργασία του Σύγχρονου Θεάτρου. Η «Βασίλισσα της Ομορφιάς» είχε αρχικά παρουσιαστεί στο Θέατρο Επί Κολωνώ, έχοντας τεράστια απήχηση σε θεατές και κριτικούς, αποσπώντας μάλιστα 3 Θεατρικά Βραβεία Κοινού του Αθηνοράματος για την καλύτερη παράσταση της χρονιάς και αντίστοιχα σκηνοθεσία και γυναικεία ερμηνεία για την Αγορίτσα Οικονόμου. Η Ελένη Σκότη έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία της παράστασης, που μέσα από τον πόνο, τη θλίψη, και το γέλιο μας οδηγεί να κατανοήσουμε καλύτερα την ευαισθησία της ανθρώπινης ψυχής. Πρωταγωνιστούν οι Αγορίτσα Οικονόμου, Σοφία Σεϊρλή, Ιωσήφ Ιωσηφίδης και Γιώργος Κατσής.

banner

#3: «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια»

Ξεφεύγοντας για λίγο από το δράμα, η Λίλα Μπακλέση και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής πρωταγωνιστούν και σκηνοθετούν -σε συνεργασία με την Άρτεμις Γρύμπλα- το «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια», μία πρωτότυπη ιδέα του Τηλέμαχου Τσαρδάκα. Το θεατρικό που κάνει πρεμιέρα στις 4 Οκτωβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο, είχε περιοδεύσει σε Λονδίνο και Άμστερνταμ, αλλά και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, κατάφερε να κερδίσει το κοινό και εξυμνήθηκε από κριτικούς. Για τέταρτη χρονιά, «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» μας διηγούνται τον έρωτα της Μένιας και του Νικολή, με φόντο μια ελληνική επαρχεία στις αρχές του ’90.

#4: «Κλάρα»

Η «Κλάρα» πρόκειται για μία αληθινή ιστορία και αποτελεί το τελευταίο και γνωστότερο έργο του Ρώσου συγγραφέα Ιβάν Τουργκένιεφ. Η σκηνοθέτιδα Κωνσταντίνα Νικολαΐδη το φέρνει για πρώτη φορά στο ελληνικό θέατρο στις 17 Ιανουαρίου 2022. Παίζουν οι Δημήτρης Μανδρινός, Νίκη Παλληκαράκη, Σοφία Παναγού και Ορέστης Τρίκας.

#5: «Μια γιορτή στου Νουριάν»

Στις 10 Οκτωβρίου έρχεται το φημισμένο θεατρικό του Βόλκερ Λούντβιχ «Μια γιορτή στου Νουριάν», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Βασίλη Κουκαλάνι. Η Συντεχνία του Γέλιου παρουσιάζει τη δική της εκδοχή του έργου, μίας ξεκαρδιστικής κωμωδίας για άτομα όλων των ηλικιών που μιλάει για τον ρατσισμό, την πολιτισμική συμφιλίωση, την παιδική αθωότητα και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Ο θίασος του «Μια γιορτή στου Νουριάν» αποτελείται από τους Γιάννη Βαρβαρέσο, Φώτη Λαζάρου, Βασίλης Κουκαλάνι, Γεωργία Δελαρόχα Κυριαζή, Κωστή Ραμπαβίλα, Φανή Ξενουδάκη και Αλέξανδρο Τούντα. Παράλληλα, δύο άλλες παραγωγές της Συντεχνίας του Γέλιου θα ανεβούν στο Σύγχρονο Θέατρο. Το «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν» αναμένεται να παιχτεί μέσα στον Νοέμβριο, ενώ «Ο Μορμόλης» θα μας συντροφεύσει κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου