Νέα

Με ποια παράσταση έρχονται στο Ηρώδειο τα μπαλέτα Μπολσόι και Μαριίνσκι;

Οι λάτρεις του κλασικού χορού αδημονούν πάντα για την επίσκεψη σε ένα από τα ωραιότερα θέατρα του κόσμου, το Ηρώδειο, με αφορμή την άφιξη ενός μεγάλου διεθνούς καλλιτεχνικού σχήματος. Σημειώστε λοιπόν την ημερομηνία, στις 6 Οκτωβρίου τα Μπαλέτα Μπολσόι και Μαριίνσκι θα βρίσκονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης το γκαλά «Μαύρος Κύκνος» με πρωταγωνιστές δώδεκα κορυφαίους χορευτές. Από το μπαλέτο Μπολσόι της Μόσχας συμμετέχουν οι: Ευγενία Ομπρατσόβα, Άννα Νικούλινα, Ρουσλάν Σκβορτσόφ, Σεμιόν Τσιούντιν και από μπαλέτο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης οι: Εκατερίνα Κονταούροβα, Εκατερίνα Οσμόλκινα, Οξάνα Μποντάρεβα, Ίγκορ Κόλμπ, Μαξίμ Ζιουζίν.

Όπως προδίδει ο τίτλος, η παράσταση περιλαμβάνει κυρίως χορογραφίες από την παράσταση «Λίμνη των Κύκνων» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι στην διασκευή χορογραφίας του Γιούρι Γκριγκορόβιτς (βασισμένη πάντα στην αυθεντική χορογραφία Πετιπά – Ιβάνοφ).

Η «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι σαν μουσική σύνθεση, αλλά και σαν χορόδραμα είναι το πιο δημοφιλές από τα κλασικά μπαλέτα. Στο αριστουργηματικό έργο αποκαλύπτεται το εύρος των ανθρώπινων συναισθημάτων: ο φόβος, η συγκίνηση, η αγάπη, το μίσος, η ελπίδα, η ματαίωση, η προσμονή και η λύτρωση και είναι το όνειρο κάθε μπαλαρίνας να ερμηνεύσει το διπλό ρόλο της Οντέτ, του Λευκού Κύκνου που αντιπροσωπεύει την αγνότητα και της Οντίλ, του μυστήριου Μαύρου Κύκνου που κατά μία έννοια το αρχέτυπο του «κακού κοριτσιού». Τη συνάντηση αυτών των δυο χαρακτήρων και το περίφημο «Black pas de deux», δηλαδή η στιγμή που η Οντίλ εμφανίζεται ως Μαύρος Κύκνος με την μορφή της Οντέτ και προσπαθεί να κερδίσει την αγάπη του πρίγκιπα Ζίγκφριντ με δόλιο τρόπο θα την απολαύσουμε στην παράσταση «Μαύρος Κύκνος» με κορυφαίες μπαλαρίνες.

Το γκαλά μπαλέτου περιλαμβάνει επίσης μοναδικές χορευτικές στιγμές και από άλλα μπαλέτα, την «Ωραία Κοιμωμένη» του Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, τον «Κουρσάρο» του Αντόλφ Αντάμ και τη «Σεχραζάτ» του Νικολάι Ρίμσκι – Κόρσακοφ. 

Οι τιμές των εισιτηρίων για το Gala Μπαλέτου Bolshoi – Mariinsky, Black Swan – Ο Μαύρος Κύκνος στο Ηρώδειο, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, ώρα 9 μ.μ. κυμαίνονται μεταξύ € 85-24. Πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων: 2117701700 ( μόνο με τηλεφωνική κράτηση), www.viva.gr, www.ct.gr. Για την είσοδο στη θεατρική παράσταση δεν απαιτείται rapid ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η χρήση της μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων είναι υποχρεωτική.

banner