Πρόσωπο

Λάμπρο Φισφή, μπορείς να μας πεις καμιά ατάκα από την παράστασή σου;

Από -

Ο τρομερός stand up comedian επιστρέφει στο ανανεωμένο Θέατρο Βέμπο για τρία βράδια (6-8/10) και μοιράζεται μαζί μας νέες ατάκες από το ξεκαρδιστικό one-man-show του «Δες το θετικό + Μωρό».

 Ο ταλαντούχος Λάμπρος Φισφής για 3 μοναδικές βραδιές στο Θέατρο Βέμπο
Ο ταλαντούχος Λάμπρος Φισφής για 3 μοναδικές βραδιές στο Θέατρο Βέμπο

Στο «Δες το θετικό» τα πιο ασήμαντα γεγονότα –από την έξοδο σε ένα ταβερνάκι ή σε ένα νυχτερινό κλαμπ μέχρι την αγορά ενός τεστ εγκυμοσύνης σε ένα φαρμακείο– γίνονται για τον Φισφή μια μεγάλη περιπέτεια. Στην εξέλιξη της παράστασης «Δες το θετικό + Μωρό» το νέο μέλος της οικογένειας αλλάζει (σχεδόν) τα πάντα!

«Το “+ Μωρό” μπήκε στην παράσταση αφού γεννήθηκε η κόρη μου. Είναι ένα καινούργιο κείμενο που μιλάει για όλα τα παράξενα της εγκυμοσύνης, τις εκπλήξεις που περιμένουν έναν νέο γονιό και γενικά για το πώς αλλάζει η ζωή όταν αποκτάς παιδί», μας είπε ο Λάμπρος Φισφής. Μοιράστηκε μάλιστα μαζί μας τέσσερις ατάκες που προστέθηκαν στην παράσταση με αφορμή τη γέννηση του μωρού του.

«Η κόρη μου είναι ενός έτους. Και το τονίζω το ενός έτους, διότι την ηλικία του μωρού μετά τους 11 μήνες τη μετράμε σε χρόνια. Όχι σε μήνες. Όχι σαν κάποιους γονείς που τους ρωτάς “Πόσο είναι η μικρή;” και σου απαντάνε “37 μηνών”. Κι εσύ είσαι του στιλ “Τέλεια, κάτσε να φέρω κομπιουτεράκι να κάνω τη διαίρεση”»!
«Τα μωρά είναι αυτοκαταστροφικά. Για να προστατεύσεις το μωρό σου, πετάς ατάκες που δεν πίστευες ποτέ ότι θα πεις σε άλλον άνθρωπο. Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχω πει: “Μη γλείφεις τον μπιντέ, μη βάζεις φακές στο αφτί σου και μη στηρίζεσαι στον κάκτο!”»

«Πολλοί γονείς λένε “Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις μωρό, αλλά­ με ένα χαμόγελό του τα ξεχνάς όλα”. Εγώ είμαι εδώ για να σας πω ότι με ένα χαμόγελο δεν ξεχνάς τίποτα. Καταρχάς το μωρό δεν έχει δόντια. Το χαμόγελό του είναι φοβιστικό. Με ένα χαμόγελο δεν ξεχνάς τίποτα. Με ένα κλάμα ξεχνάς τα πάντα. Όταν το έχεις στην αγκαλιά σου και κλαίει για δύο ώρες, ξεχνάς ποιος είσαι, γιατί αποφάσισες να κάνεις μωρό, γιατί συνεχίζεις να ζεις...»

«Οι γυναίκες έχετε ένα υπερόπλο για να ηρεμήσετε το μωρό. Μπορείτε να το θηλάσετε. Εμείς οι άντρες δεν έχουμε αυτήν την επιλογή. Θα έπρεπε και το δικό μας στήθος να βγάζει κάτι. Όχι γάλα. Κάτι πιο αντρίκιο όπως τσίπουρο».

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης