Νέα

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου

Έχοντας μια μακρά παράδοση στα θεάματα δημόσιου χώρου και αποτελώντας πρωτοπόρο οργανισμό για τα ελληνικά δεδομένα στο θέατρο δρόμου και τις σύγχρονες και πρωτότυπες μορφές θεατρικής έκφρασης, η Helix Action Theatre, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Νίκο Χατζηπαπά, υλοποιεί για 7η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου («ISTFEST»).

Το θέατρο δρόμου χαρακτηρίζεται από πλουραλισμό και πολυμορφία και στοχεύει στην επικοινωνία του καλλιτεχνικού έργου με το ευρύ κοινό, παρεμβαίνοντας στον χώρο της πόλης και μετατρέποντάς τον σε χώρο δράσης και καλλιτεχνικής έκφρασης. Το «ISTFEST» περιλαμβάνει δράσεις από όλες τις μορφές τέχνης, όπως: θέατρο δρόμου, κουκλοθέατρο, χοροθέατρο, παιδικό θέατρο, θέατρο σκιών, ακροβάτες, κλόουν, ζογκλέρ, happening, workshops, καθώς και μουσικές μπάντες και εικαστικές δράσεις, πάντα με αφετηρία τον δημόσιο χώρο. Την τελευταία μέρα του φεστιβάλ, στην τελετή λήξης θα απονεμηθούν 4 βραβεία.

Η Helix Action Theatre, μετρώντας 35 χρόνια δημιουργικής παρουσίας, έχει συμβάλλει καθοριστικά στην καθιέρωση του θεάτρου δρόμου στην Ελλάδα με πρωταρχικό σκοπό την προώθηση του ευρωπαϊκού και του ελληνικού πολιτισμού μέσω της τέχνης στον δημόσιο χώρο. Με ιδιαίτερα εντυπωσιακές παραστάσεις στο ενεργητικό της, που βασίζονται σε ελληνικούς ή παγκόσμιους μύθους, έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα συμμετέχοντας σε διοργανώσεις και φεστιβάλ όπως και στο εξωτερικό. Από το 2009 διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου και από το 2015 το Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας.

banner

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλουν στο email [email protected] μέχρι τις 30 Αυγούστου 2021.