Νέα

Ξεκίνησαν οι αναγνώσεις για το «Cavewoman» με την Κατερίνα Ζαρίφη

Το αντίπαλον δέος του άνδρα των σπηλαίων, του «Caveman» είναι η «Cavewoman» και απεχθάνεται τον χαρακτηρισμό «γυναίκα των σπηλαίων». Δεν ευθύνεται για τα στερεότυπα που την καταδιώκουν ανά τους αιώνες και το σημαντκότερο…αρνείται να είναι συνεχώς σε κατάσταση αναμονής ή ενδιαφέρουσας. Αυτά δηλώνει η ηρωίδα της Έμμα Πίρσον στο μονόλογο «Cavewoman», που στα μέσα Οκτώβρη προγραμματίζει να κάνει πρεμιέρα στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου.

Η μετάφραση και η διασκευή είναι του Αντώνη Γαλέου, η σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά, πρωταγωνιστεί η μπριόζα Κατερίνα Ζαρίφη και πρώτες αναγνώσεις του έργου μόλις ξεκίνησαν.

Η συγγραφέας, μιλώντας για την αιώνια «σύγκρουση» των δύο φύλων, «παίζει» χιουμοριστικά αλλά και μελαγχολικά, με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, τις εκ φύσεως διαφορές και τις ικανότητες των δύο φύλων, όλα αυτά που τους ενώνουν και κυρίως… τους χωρίζουν, όταν για παράδειγμα μοιράζονται τις κοινές υποχρεώσεις.

banner

Η ηρωίδα του έργου είναι μια γυναίκα στα πρόθυρα του γάμου αλλά και του νευρικού κλονισμού και σίγουρα καμία δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση της. Λίγο πριν ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου, τσακώνεται με το έτερον ήμισυ, εκείνος φύγει κι εκείνη πρέπει να βρει τη δύναμη να αντιμετωπίσει την ματαίωση αλλά και τους καλεσμένους που έχουν καταφθάσει νωρίτερα. Το «Cavewoman» είναι μια κωμωδία ανάλαφρη, πρόσφορη για διάδραση με το κοινό, αλλά κατά βάθος πικρή, αφού μιλά για τη «φαγωμάρα» των δύο φύλων, για τον παραλογισμό και για τη μοναξιά στη σημερινής «τρελαμένης» κοινωνίας.