Νέα

Ξεκινά η Πορεία του «Γιούγκερμαν»

Από -

Η «Μεγάλη Χίμαιρα» ήταν μια παράσταση-φαινόμενο, σταθερό sold out για τρία χρόνια, γιατί λοιπόν να μην έχει την ίδια επιτυχία και ο «Γιούγκερμαν» του Μ. Καραγάτση; Ο Δημήτρης Τάρλοου δραματοποιεί το πιο πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα του παππού του, σε μία ακόμη συνεργασία με τον Στρατή Πασχάλη, που απεικονίζει με γλαφυρότητα την κοινωνική και πολιτική κατάσταση της μεσοπολεμικής Ελλάδας και καταθέτει την οπτική του γύρω από την επανάσταση των Μπολσεβίκων, τον κομμουνισμό, το τσαρικό καθεστώς.

Για τη μεταφορά του γνωστού έργου ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Πορεία ένα εξαιρετικό καστ πρωταγωνιστών, μεταξύ άλλων οι Γιάννης Στάνκογλου, Χρήστος Μαλάκης, Ζέτα Μακρυπούλια, Δημήτρης Πετρόπουλος, Γιάννης Νταλιάνης κ.ά. Ο σκηνοθέτης υπερασπίζεται το κείμενο ως το τελευταίο κόμμα, δεν μένει ποτέ στην επιφάνεια, δημιουργεί παραστάσεις-σημείο αναφοράς και αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους αναμένουμε με αγωνία την πρεμιέρα, στις 28/11.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Δημήτρης Τάρλοου, σημειώνει: «Ο Γιούγκερμαν, αυτός ο θεόθεν αριστοκράτης και αλήτης, θα κυνηγήσει με αυτοκαταστροφική μανία τον πλούτο, τη δόξα, την εξουσία, τις γυναίκες, θα τα κατακτήσει όλα, για να συνειδητοποιήσει μέσω του συγγραφέα Καραμάνου πως για τον καθένα μας μονάχα ένα κορίτσι υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η σοφή μετατόπιση θα σημάνει και το αναπόφευκτο μας τέλος, όπως λέει και ο Καραμάνος: "Η μοίρα των ανθρώπων είναι ο θάνατος." Το βασικό, το πρωταρχικό τραύμα, ανελέητο, όσο και βασανιστικό, μας στέλνει όλους στην αγκαλιά της μητέρας μας, που μας περιμένει πανέμορφη, παγωμένη κι ακίνητη, για να αναπαυθούμε για πάντα κοντά της.».

Δείτε το trailer της παράστασης:

banner

Έχει ξεκινήσει ήδη η προπώληση εισιτηρίων της 2ης περιόδου, από 25 Δεκεμβρίου 2018 έως 27 Ιανουαρίου 2019.

i «Γιούγκερμαν» | Θέατρο Πορεία | Από Τετάρτη 28 Νοεμβρίου | www.poreiatheatre.com

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις πρόβες της παράστασης:

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου

Σχετικά Θέματα