Φεστιβάλ Αθηνών

Κλασικά έργα, σκηνικά χορευτικά παιχνίδια και πραγματικές ιστορίες στην Πειραιώς 260

Τρεις Έλληνες καλλιτέχνες φλερτάρουν με το πειραματικό και αναζητούν την αμεσότητα στις καλοκαιρινές τους παραγωγές, που έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών.

«Γιαννούλα η Κουλουρού»

Στην πρώτη του σκηνοθεσία στο Φεστιβάλ Αθηνών, ο Γιώργος Παπαγεωργίου καταπιάνεται με την πραγματική ιστορία μιας θρυλικής φιγούρας της Πάτρας με βάση το πρωτότυπο θεατρικό της Θεοδώρας Καπράλου. Η μουσική, που παίζεται ζωντανά είναι της Ματούλας Ζαμάνη. Παίζουν: Έλ. Τοπαλίδου, Μ. Συριόπουλος. (Χώρος Η, 18-21/6)

«It’s not about if you will love me tomorrow Μέρος 2»

Συνεχίζοντας τον πειραματισμό σε κινούμενο έδαφος του πρώτου μέρους, η ήρεμη δύναμη της νέας γενιάς χορογράφων Ανδρονίκη Μαραθάκη στο ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ Αθηνών καθοδηγεί ένα σκηνικό παιχνίδι για τέσσερις, εξετάζοντας τη σχέση χορού-θέασης. (Χώρος Ε, 14-15/6)

«Η τραγωδία του Βασιλιά Ριχάρδου Γ’»

Ο Χρήστος Θεοδωρίδης με την Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων ξαναδιαβάζει το κλασικό σαιξπηρικό έργο για τον πιο παρεξηγημένο βασιλιά της Αγγλίας, εστιάζοντας στον λόγο, την κίνηση και τη μουσική. Με τους Τζ. Δαλιάνη, Γ. Κισσανδράκης, Γ. Χριστοδούλου, Κ. Πατσιάνη. (Χώρος Δ, 13-16/6)

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου