Συνέντευξη

Κατερίνα Βρανά: Η stand up comedian που εξολοθρεύει προκαταλήψεις

Από -

Η παράσταση «Φέτα με τη βασίλισσα» είναι ένας συνδυασμός από τα κομμάτια της παράστασης "Μαραζώνω στην ξενιτιά" αλλά και άλλων κομματιών που δούλευα στην Αγγλία.  Τα κομμάτια αυτά είχαν να κάνουν κυρίως με τις εμπειρίες μου ως Ελληνίδα, που ζει στο εξωτερικό. Η παράσταση είναι γεμάτη σύγχρονους προβληματισμούς όπως ο καιρός, η διεθνής κουζίνα, η γοητεία των πολιτιστικών κλισέ, η σωστή χρήση της τουαλέτας, οι αντιδράσεις του κατσαρού μαλλιού σε συνθήκες αυξημένης υγρασίας και, το αιώνιο ερώτημα, αν είχες προσκεκλημένη την βασίλισσα τι τυρί θα της πρόσφερες;! Γενικά μέχρι τώρα έχει πάει πολύ καλά η παράσταση, έγινε sold out στα Φεστιβάλ Μελβούρνης, Μπράιτον κι Εδιμβούργου και σε παραστάσεις στο Λονδίνο.

Θα μπορούσα να ζήσω παντού για λίγο. Δεν είμαι σίγουρη που θα μπορούσα να ζήσω μόνιμα!

Στην Ελλάδα με απογοητεύει η αγένεια, οι δυσκολίες της οποιαδήποτε συναναστροφής με τις δημόσιες υπηρεσίες, η έλλειψη αυτοσαρκασμού και μου αρέσει το φαΐ, ο καιρός, οι εκλάμψεις του ελληνικού χιούμορ…

Στην Αγγλία με απογοητεύει το πως είναι χτισμένα τα σπίτια, οι βρύσες, το πως πίνουν και μου αρέσει το πως λειτουργεί ως χώρα, το Λονδίνο συγκεκριμένα ακόμα και η δημόσια συγκοινωνία.

Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι αυτό θα ήταν η απαγόρευση υγρών άνω των 100ml στην αποσκευή καμπίνας του αεροπλάνου.

Το επόμενο διάστημα θα την βγάλω με μια βαλίτσα. Έχω παραστάσεις στην Αθήνα μέχρι 13 Απριλίου, στο θέατρο 104, στο Λονδίνο τέλη Μαΐου, στην Ελλάδα τον Ιούλιο και στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου τον Αύγουστο.