Νέα

Καλοκαιρινή περιοδεία ετοιμάζει ο Χάρης Ρώμας με την παράσταση «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός»

Από -

Πριν μερικούς μήνες ο Χάρης Ρώμας ανέλαβε έναν τριπλό ρόλο-πρόκληση· αυτόν του σκηνοθέτη, διασκευαστή και φυσικά πρωταγωνιστή στην θεατρική μεταφορά της εμβληματικής κωμωδίας του 1961 «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» που ανέβηκε στο Alhambra Art Theatre τον περασμένο Οκτώβριο. Με συμπρωταγωνιστές την Τάνια Τρύπη, τον Γιώργο Γαλίτη και την Ευτυχία Φαναριώτη αλλά κι ένα επιτελείο κωμικών ηθοποιών που συμπληρώνουν επάξια το καστ -Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Εύη Κολιούλη, Αντώνης Καλομοιράκης, Μαρία Κοκολάκη- ο Χάρης Ρώμας ετοιμάζεται για μια μεγάλη πανελλαδική περιοδεία που προγραμματίζεται να ξεκινήσει από τα μέσα Ιουνίου.

Αυστηρώς κατάλληλη για το κλίμα του καλοκαιριού, καθώς διαδραματίζεται σε μια λουτρόπολη, η αξέχαστη ελληνική φάρσα του θρυλικού συγγραφικού διδύμου Νίκος Τσιφόρος-Πολύβιος Βασιλειάδης, που συνδέθηκε άρρηκτα με τις ερμηνείες των Βασίλη Αυλωνίτη, Γεωργίας Βασιλειάδου και Νίκου Ρίζου στη μεγάλη οθόνη, ακολουθεί το κύμα της νοσταλγίας και μας μεταφέρει στη δεκαετία του 60’. Αρωγοί σε αυτό το ταξίδι πίσω στο χρόνο είναι τα 24 στον αριθμό κοστούμια εποχής που ράφτηκαν ειδικά για την παράσταση από την Λαμπρινή Καρδαρά και το τραγούδι «Πόσες χιλιάδες ψέματα» σε μουσική Χρήστου Παπαδόπουλου και στίχους Χάρη Ρώμα, εμπνευσμένο από τα ακούσματα εκείνης της εποχής, που ερμηνεύεται από όλο το θίασο.

Κεντρικός ήρωας της ιστορίας είναι ο Κλέαρχος Ζουγκαλάς. Ένας ευκατάστατος μεσήλικας έμπορος, ο οποίος δεν χάνει την ευκαιρία να ξενοκοιτάει κάτω από τη μύτη της όχι και τόσο ευπαρουσίαστης συζύγου του, Μαρίνας. Όταν η γοητευτική ζωντοχήρα γειτόνισσα του, Λόλα, του προτείνει να την ακολουθήσει στις διακοπές της στα Καμένα Βούρλα εκείνος πασχίζει να βρει έναν τρόπο να τη συνοδεύσει. Ο Μάχος, ο γαμπρός του Κλέαρχου γίνεται το εξιλαστήριο θύμα προκειμένου εκείνος να γλιτώσει για πολλοστή φορά τις υποψίες. Πείθει, λοιπόν, την Μαρίνα ότι ο Μάχος θα πάει στα Καμένα Βούρλα με πρόφαση τα ιαματικά μπάνια, κι εκείνος θα τον ακολουθήσει δήθεν για να παρακολουθεί τις κινήσεις του άτακτου γαμπρού του. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν οι γυναίκες τους καταφθάνουν στη λουτρόπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλα τα θέατρα που θα παρουσιαστεί η παράσταση θα τηρηθούν οι συγκεκριμένες οδηγίες που θα ανακοινώσει το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να «μείνουμε όλοι ασφαλείς».

© φωτογραφιών: Πάνος Γιαννακόπουλος

banner

i Προπώληση μέσω ticketmaster.gr