Νέα

Καβογιάννη-Κίτσου συναντιούνται στο «Τρίτο Στεφάνι»

Από -

Η Μαρία Καβογιάννη θα ερμηνεύσει την Εκάβη και η Μαρία Κίτσου τη Νίνα
Η Μαρία Καβογιάννη θα ερμηνεύσει την Εκάβη και η Μαρία Κίτσου τη Νίνα

«Τρέμω να ξαναπεράσω αυτά που πέρασα με το «Τρίτο Στεφάνι». Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι μου κόστισε αυτό το βιβλίο. Το έχω πληρώσει με τη μισή μου ζωή». Αυτή ήταν η απάντηση του Κώστα Ταχτσή όταν ρωτήθηκε γιατί δεν γράφει ένα καινούριο μυθιστόρημα. Πράγματι, εκτός από τα αυτοβιογραφικά στοιχεία, το έργο αφουγκράζεται τον παλμό της μεταπολεμικής Ελλάδας, μετατρέποντας τις ζωές δύο γυναικών σε επώδυνη συλλογική μνήμη. Οι εμπειρίες μιας ολόκληρης εποχής ζωντανεύουν στο «Τρίτο Στεφάνι», με τη μορφή μιας παραληρηματικής παρλάτας, άλλοτε δραματικής άλλοτε χιουμοριστικής, αυτή τη φορά σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.
Ο σκηνοθέτης δεν βρίσκεται σε άγνωστα νερά. Την σεζόν 1995-1996, το «Τρίτο Στεφάνι» μεταφέρθηκε στην τηλεόραση, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη, και ο Μαρκουλάκης υποδυόταν τον Δημήτρη. Εικοσιπέντε χρόνια αργότερα, παρουσιάζει τη δική του ανάγνωση στο έργο, με πρωταγωνίστριες την Μαρία Καβογιάννη και την Μαρία Κίτσου. Οι δύο ηθοποιοί καλούνται να ερμηνεύσουν την Εκάβη και την Νίνα, δύο ρόλους που αρχικά ανέλαβαν ραδιοφωνικά η Σμάρω Στεφανίδου και η Ρένα Βλαχοπούλου. Οι γυναίκες-σύμβολα μιας τάξης και μιας εποχής, ματώνουν, αλλά ποτέ δεν χάνουν την πίστη τους στη ζωή. Όπως ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης εξομολογήθηκε στο «α»: “Η Εκάβη και η Νίνα έχουν και οι δύο πίσω τους χαμένους παραδείσους, αλλά είναι ωραίο που στο έργο δεν στέκονται στις κακουχίες, αλλά σου δείχνουν ότι η ζωή είναι ένα τρένο που πηγαίνει και θα συνεχίσει να πηγαίνει… Κι εμείς μαζί του. Ουσιαστικά σου λέει: «Ζήσε».”

Το «Τρίτο Στεφάνι» έρχεται στο Θέατρο Παλλάς, από τις 10 Οκτωβρίου 2020, με έναν εικοσαμελή θίασο και πρωτότυπη μουσική του Μίνου Μάτσα. Δίπλα στη Μαρία Καβογιάννη και τη Μαρία Κίτσου παίζουν οι: Κώστας Ανταλόπουλος, Ειρήνη Βαλατσού, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Δανάη Επιθυμιάδη, Δημήτρης Καραβιώτης, Σύρμω Κεκέ, Τάσος Λέκκας, Ορνέλα Λούτη, Γιώργος Μακρής, Δημήτρης Μανδρινός, Στάθης Μαντζώρος, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Γιώργος Νούσης, Ελευθερία Παγκάλου, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Ελίζα Σκολίδη, Μενέλαος Χαζαράκης, Γιώργος Ψυχογυιός.

i Προπώληση μέσω viva.gr

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου

Σχετικά Θέματα