Νέα

Η ομάδα χορού «7ο Βήμα» ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου ΠΚ για τέσσερις παραστάσεις.

Από -

Μια χορευτική οπτική πάνω στα χαλαρά ήθη της γαλλικής αριστοκρατίας του 18ου αιώνα με μπαρόκ αισθητική παρουσιάζει η ομάδα χορού «7ο Βήμα» στο θέατρο ΠΚ, μέσα από την παράσταση «Caprices/Καπρίτσια». Μια ομάδα με δυναμική παρουσία στην ελληνική χορευτική σκηνή που διακρίνονται για την πρωτότυπη θεματική τους και την διάθεση του πειραματισμού στις παραστάσεις τους.

Έξι χορευτές διακωμωδούν τις απιστίες και τις ίντριγκες που κυριαρχούν σε ένα αριστοκρατικό σαλόνι σε χορογραφία της Καλλιόπης Ιωαννίδου. Μαζί της χορεύουν οι Φωτεινή Λάτα, Μελίνα Μπαλλά, Εβελίνα Μποτού, Κωνσταντίνα Στεργιάκη και ο Φίλιππος Ψυχογιός στο ρόλο του νέου άνδρα που γίνεται το θήραμα στα νύχια πέντε γυναικών, που η κάθε μία τον διεκδικεί για τον εαυτό της.

Ο τίτλος του έργου αναφέρεται στις αδικαιολόγητες απιστίες, τα απωθημένα και τα ερωτικά πάθη των μελών της αριστοκρατίας εκείνης της εποχής που άγονται και φέρονται από τη ματαιοδοξία και τον ναρκισσισμό τους, αλλά και στη μουσική της παράστασης, που με όχημα έξι καπρίτσια για σόλο βιολί του Παγκανίνι εξερευνά τα μπερδέματα των κοσμικών κύκλων. Σε δεύτερη ανάγνωση, θα μπορούσε να αποτελέσει κι ένα χιουμοριστικό σχόλιο για τους σύγχρονους κοσμικούς κύκλους, που αντίστοιχα με τη μικρή κοινωνία της αριστοκρατίας της Γαλλίας του 18ου αιώνα, δημιουργούν μια αίσθηση λάμψης και αποκλειστικότητας που αναφέρεται σε λίγους, μεταφέροντας στη σκηνή τη ματαιοδοξία που ενώνει εκείνη την εποχή με τη δική μας.

Τους φωτισμούς υπογράφει η Κατερίνα Μαραγκουδάκη.

banner

i «Caprices/Καπρίτσια» | Θέατρο ΠΚ | Δευτέρα 14, 21, 28 Ιανουαρίου & 4 Φεβρουαρίου | 21:30 | www.evdomovima.org

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου