Νέα

Η οικογένεια Μπέζου στο Προσκήνιο

Ο Γιάννης Μπέζος και η κόρη του Ηρώ μοιράζονται την ίδια αγάπη για το θέατρο αλλά και για τη μουσική. Μια σειρά μουσικών εμφανίσεων κάτω από τον τίτλο «Κρατώντας μια σπίθα τρεμόσβηστη» στο θέατρο Προσκήνιο το επιβεβαιώνει (11-12, 18-19, 25-26/2). Κάτω από τη μουσική διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη ερμηνεύουν μελοποιημένα ποιήματα των Μανόλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Θεοδωράκη και Τάσου Λειβαδίτη.

«Με έργο λυρικό, γνήσια επαναστατικό και κυρίως ευγενικό, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι συνομιλούν με το χρόνο όπως όλοι οι γνήσιοι καλλιτέχνες» εξηγεί στο σημείωμά του ο Γιάννης Μπέζος την επιλογή των συγκεκριμένων ποιητών. Το πρόγραμμα σκοπό έχει να ζωντανέψει τα υπέροχα ποιητικά λόγια μέσα από σπάνιες μελωδίες, «όχι σαν μνημόσυνο αλλά σαν υπενθύμιση ότι η Ελλάδα έχει και την ακριβή της εκδοχή». Να θυμίσουμε πως ο Γιάννης Μπέζος πρωταγωνιστεί, στο ίδιο θέατρο, στην κλασική κωμωδία «Υπάρχει και φιλότιμο».

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό μουσικής

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

  • v_katja πριν από 10 ώρες

    Εξαιρετική ερμηνεία και των δύο, δωρική και με εκτόπισμα. Ας βρούμε ξανά καταφύγιο στην ποίηση, φθάνει ο κατήφορος. Η παράσταση πρέπει να στηριχθεί πρώτα σαν πρωτοβουλία και μετά λόγω ερμηνειών.