Νέα

Η Μητέρα έχει την τιμητική της στο θέατρο Radar

Στο μικρό αλλά καλαίσθητο θέατρο Radar στον Άγιο Ιωάννη, φαίνεται ότι μας συνηθίζουν στις καλές και προσεκτικές επιλογές παραστάσεων και δράσεων. Αυτή τη φορά από τις 10 ως τις 13 Μαΐου, η παράσταση «Καληνύχτα Μητέρα» -που παίζεται ήδη από τις 11 Ιανουαρίου- αφιερώνεται στη γιορτή της Μητέρας και πλαισιώνεται από μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση εικαστικού κοσμήματος με θέμα «Με τον δικό μου τρόπο».

Το βραβευμένο με πούλιτζερ «Καληνύχτα Μητέρα» της Μάρσα Νόρμαν σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Αναστασίας Παπαστάθη, είναι η συνάντηση στη σκηνή της ίδιας ως κόρης (Τζέσυ) με τη μητέρα (Θέλμα), την οποία υποδύεται η Μαρία Σκούντζου. Τα πάντα περιπλέκονται μετά την δήλωση της κόρης στη μητέρα ότι θέλει να αυτοκτονήσει με το όπλο του πατέρα, και την προσπάθεια εκείνης να τη μεταπείσει, φέρνοντας έτσι στην επιφάνεια άγνωστες λεπτομέρειες και μυστικά, στην πρώτη φορά που μιλούν ανοιχτά μεταξύ τους. Μητέρα και Κόρη αναμετρώνται και τα συναισθήματα εναλλάσσονται, σε μια παράσταση που ο χρόνος δράσης του έργου ταυτίζεται με το χρόνο έναρξης της παράστασης.

Στην έκθεση με θέμα «Με τον δικό μου τρόπο», την οποία επιμελείται η εικαστικός Ελένη Δασκαλάκη, ο κάθε εκθέτης κάνει ακριβώς αυτό που περιγράφει το θέμα, δηλαδή με βάση τις γνώσεις του, επιλέγει πώς και τι θα εκθέσει. Επίσης, σε επαφή με τα εκθέματα βρίσκονται χορευτικές μορφές σχεδιασμένες από την Κυριακή Πανούτσου και υλοποιημένες από την Ιωάννα Παπαστάθη, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από μία εκ των σπουδαιότερων χορευτριών και χορογράφων του 20ου αιώνα, την αντισυμβατική Isidora Dunkan.

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες είναι: :

Παρασκευή 10 Μαΐου: Εγκαίνια έκθεσης 7μ.μ.
Σάββατο 11 Μαΐου: Λειτουργία Έκθεσης 11 π.μ.- 8 μ.μ.και «Καληνύχτα Μητέρα» 9 μ.μ
Κυριακή 12 Μαΐου: Λειτουργία Έκθεσης 11 π.μ.-6 μ.μ. και «Καληνύχτα Μητέρα» 7 μ.μ.
Δευτέρα 13 Μαΐου: Λειτουργία Έκθεσης 5 μ.μ.- 7 μ.μ.και «Καληνύχτα Μητέρα» 8 μ.μ.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου

Σχετικά Θέματα