Νέα

«Η μικρή μας πόλη» έρχεται στις οθόνες μας

Μετά τον «Αμπιγιέρ» και την «Μαντάμ Μπάρετφλαϊ» μία ακόμα ιστορική παράσταση, «Η μικρή μας πόλη» του Θόρντον Ουάιλντερ, έρχεται on demand από το αρχείο των θεατρικών επιχειρήσεων Λεμπέση σε συνεργασία με τη Music & Drama Productions. Η παράσταση σταθμός του θεάτρου Λαμπέτη (1992) προβάλλεται διαδικτυακά σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Μίνου Βολανάκη, με πρωταγωνιστή τον Νικήτα Τσακίρογλου, ο οποίος διακρίθηκε για την ερμηνεία του και τους άξιους συμπρωταγωνιστές του Πέμη Ζούνη, Στράτο Τζώρτζογλου, Αλεξάνδρα Λαδικού, Θέμις Μπαζάκα, Στέφανο Κυριακίδη, Γιώργο Γεωγλερή, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Νεφέλη Ορφανού, Βάσω Γουλιελμάκη και άλλους.
Γραμμένη το 1938, η «Μικρή μας πόλη» εκτυλίσσεται σε ένα φανταστικό μέρος ονόματι πόλη Γκρόβερς Κόρνερς, το οποίο ο συγγραφέας μάλλον εμπνεύστηκε από την πόλη Petersborough, του New Hamphshire, εκεί όπου είχε περάσει με την οικογένειά του πολλά καλοκαίρια και αναφέρεται στην ιστορία των κατοίκων της πόλης.
Στην Ελλάδα πρωτοπαρουσιάστηκε το 1945, από το θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη, στο θέατρο Κεντρικό, σε σκηνοθεσία Ντίνου Γιαννόπουλου. Τον ρόλο του αφηγητή ερμήνευσε ο Θάνος Κωτσόπουλος και το πρόγραμμα προέβλεπε εναλλασσόμενη ερμηνεία της Κατερίνας και της Μελίνας Μερκούρη. Ακολούθησε, στα 1954, η δεύτερη παράστασή του από το θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν στη μετάφραση του Μίνου Βολανάκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια είχε φιλοτεχνήσει ο Γιάννης Τσαρούχης, και το είχε σκηνοθετήσει ο Κάρολος Κουν.
Προβολές στις 29 Aπριλίου με 9 Mαϊου με αγορά εισιτηρίων από το viva.gr 

banner