Νέα

Η «Μήδεια» του Μποστ μετακομίζει στις Ροές

Από -

Όπως αποδεικνύεται από τα συνεχόμενα sold out της «Μήδειας» του Μποστ στο θέατρο Θησείον (όπου παίζεται έως 19/1), οι Γεράσιμος Σκαφίδας και Νικορέστης Χανιωτάκης κέρδισαν το μεγαλύτερο στοίχημα που έθεσαν για φέτος με την εταιρεία Μυθωδία στο τιμόνι της καλλιτεχνικής διεύθυνσης. Από 13 Φεβρουαρίου, η παράσταση, που έχουν παρακολουθήσει μέχρι στιγμής περισσότεροι από 5.000 θεατές, βρίσκει το νέο θεατρικό της σπίτι στις Ροές.

Ο Μάκης Παπαδημητρίου ενσαρκώνει το ρόλο της Μήδειας, ο οποίος ερμηνεύεται πρώτη φορά από άντρα ηθοποιό. Το σατιρικό έργο-πρόκληση του Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ) αποτελεί μια από τις κορυφαίες κωμωδίες της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας. Βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη, μεταφέρει σε δεκαπεντασύλλαβο στίχο και με αριστοφανική διάθεση κομμάτια του γνωστού μύθου, ενώ την ίδια στιγμή καυτηριάζει την νεοελληνική πραγματικότητα.

Ο Μάκης Παπαδημητρίου και η Τζένη Θεωνά στο ρόλο της Καλόγριας Πόλυ
Ο Μάκης Παπαδημητρίου και η Τζένη Θεωνά στο ρόλο της Καλόγριας Πόλυ

Οι Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Γεράσιμος Σκαφίδας, Μπέτυ Αποστόλου και Άννα Κλάδη συμπρωταγωνιστούν με τους Τζένη Θεωνά, η οποία αναλαμβάνει το ρόλο της Μίνας Αδαμάκη, και τον Νικορέστη Χανιωτάκη, ο οποίος αντικαθιστά τον Νίκο Πουρσανίδη, ενώ παράλληλα υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Η Monika υπογράφει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση που ερμηνεύεται ζωντανά επί σκηνής από τους ηθοποιούς, ενώ ο Γιάννης Μαθές αναλαμβάνει τη ζωντανή απόδοση των μουσικών θεμάτων.

Ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Νικορέστης Χανιωτάκης στο ρόλο του Ιάσονα
Ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Νικορέστης Χανιωτάκης στο ρόλο του Ιάσονα

i«Μήδεια» | Ροές | Από 13 Φεβρουαρίου έως 12 Απριλίου | Προπώληση μέσω www.ticketservices.gr