Νέα

«Η Μέση Διάρκεια Ζωής των Πλυντηρίων» ανεβαίνει το Νοέμβριο στο θέατρο Πρόβα

Η Μαίρη Ραζή
Η Μαίρη Ραζή

Στο θέατρο Πρόβα της Μαίρης Ραζή, η ίδια μαζί με το Σωτήρη Τσόγκα αναλαμβάνουν να ερμηνεύσουν τους τρεις ρόλους του «Η Μέση Διάρκεια Ζωής των Πλυντηρίων» που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη, μετάφραση Βαγγέλη Δουκουτσέλη και πρωτότυπη μουσική Αλέξανδρου Μέντη. Το έργο είναι της Ρουμάνας Ελίζε Βιλκ, μιας από τις νεότερες και πιο πολλά υποσχόμενες θεατρικές συγγραφείς, της οποίας το προηγούμενο έργο «Η Πράσινη Γάτα» παρουσιάστηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης το 2018 σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.

Η συγγραφέας Elise Wilk με το μεταφραστή Βαγγέλη Δουκουτσέλη
Η συγγραφέας Elise Wilk με το μεταφραστή Βαγγέλη Δουκουτσέλη

Η δράση του έργου, τοποθετείται σε μια επαρχιακή πόλη, στην καρδιά της κρίσης, το 2008 κι έχει στο επίκεντρο μια τριμελή οικογένεια που κάθε μέλος της βιώνει τις συνέπειες του κλεισίματος του μοναδικού εργοστασίου της πόλης. Ο κοινωνικός προβληματισμός, μέσα από τη σάτιρα, την κωμωδία και την υπερβολή που επιλέγει η συγγραφέας, δείχνει το σύγχρονο καταναλωτικό περιβάλλον, στο οποίο τα μέλη της οικογένειας αδυνατούν να επικοινωνήσουν, θέτουν απατηλούς στόχους και βρίσκονται ο καθένας χαμένος στα προβλήματά του. Όπως αναφέρει κι ο σκηνοθέτης Νίκος Σακαλίδης: «Έργο με ενδιαφέροντα προβληματισμό, με μια φόρμα που παίζει με τα είδη, ανθρωποκεντρικό και διασκεδαστικό, φωτεινά απαισιόδοξο, με τρείς ισότιμους ρόλους που κάτω από την τρέλα τους κρύβουν βαθιές, ακαθοδήγητες ανθρώπινες ανάγκες, καλεί σε μια παράσταση αντισυμβατική και εξωφρενική, ποιητική και αφαιρετική.»
© Φωτογραφιών: Μάνος Γαρυφάλλου

iΑπό το Νοέμβριο στο Θέατρο Πρόβα: Αχαρνών και Ηπείρου 39, 104 39 Αθήνα |Τηλ. 210 8818326 FAX: 210 8814151 | www.prova.gr| party.theatroprova.gr | sxoli.theatroprova.gr | e-mail: [email protected]| [email protected]