Focus

Η Ελένη Ράντου μοιράζεται σκέψεις για τη συνάντηση της με τον Έλβις

Ελένη Ράντου, Αντώνης Λουδάρος
Ελένη Ράντου, Αντώνης Λουδάρος

Το 2000 ήταν μια σημαντική χρονιά για την Ελένη Ράντου, καθώς συνδέθηκε με μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της στο θέατρο Διάνα. Μαζί με την Κατιάνα Μπλανίκα, το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Αντώνη Λουδάρο, ακολουθώντας την καλπάζουσα, ευφάνταστη σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα στην κωμωδία «Μαγειρεύοντας με τον Έλβις», μας έκαναν να λυθούμε από το γέλιο και να αναρωτηθούμε για το παράλογο και τον εκτροχιασμό της ανθρώπινης ζωής και συμπεριφοράς με τον πιο σουρεαλιστικό και γκροτέσκο τρόπο, παρέα με τις αξέχαστες μελωδίες του Ελβις Πρίσλεϊ. Στην απολαυστική, κωμικοδραματική σάτιρα του Λι Χολ και οι τέσσερις ηθοποιοί αποκαλύπτουν την απόλυτη ικανότητα τους να φωτίσουν τη δραματική αλήθεια που μισοκρύβεται πίσω από το κωμικό.

Κατιάνα Μπαλανίκα και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Κατιάνα Μπαλανίκα και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Η Ελένη Ράντου αποφάσισε να μας χαρίσει την ευκαιρία να δούμε διαδυκτιακά την παράσταση, την Δευτέρα 4 , την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ. Τι την έκανε να θέλει να μας ξανά συστήσει τη θεατρική οικογένεια του «Μαγειρεύοντας με τον Έλβις»; Διαβάστε όλα όσα είπε στο «α»:

«Είναι....δύσκολοι καιροί για Βασιλιάδες». Μια φράση από το έργο που έχει μείνει ανεξίτηλα στο μυαλό μου! Γιατί είναι πάντα δύσκολοι οι καιροί αν θέλεις τη ζωή σου να την τιμάς βασιλικά, χωρίς εκπτώσεις, με το ίδιο πάθος και την αυτοθυσία που είχες 20 χρόνια πριν. Αυτές τις ποιότητες θυμάμαι από την πρώτη δουλειά στο Διάνα. Από το «Μαγειρεύοντας με τον Έλβις» του Λι Χολ. Και τη συνεργασία με το Γιάννη (Κακλέα), την Κατιάνα ( Μπαλανίκα), το Βασίλη (Χαραλαμπόπουλο) και τον Αντώνη (Λουδάρο) στην καλύτερη μας στιγμή. Με την απόλυτη άγνοια κινδύνου και την αθωότητα να δίνει την αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας και τόλμης.

Το έργο δεν είναι η βιογραφία του Έλβις. Ο Έλβις ντύνει μόνο μουσικά την παράσταση και στοιχειώνει τους ήρωες μπροστά σ αυτά που καλούνται να προδώσουν. Γιατί το «Μαγειρεύοντας με τον Έλβις» μιλάει για τις προδοσίες που καλούμαστε όλοι να κάνουμε για να επιβιώσουμε. Και παρ’ ότι σήμερα οι καιροί είναι ακόμα πιο δύσκολοι για βασιλιάδες, βλέποντας ξανά την παράσταση , ανάμεσα σε γέλια και δάκρυα, νιώθω ότι αυτή η αγάπη για το θέατρο δεν προδόθηκε. Γιατί βλέπω το ίδιο πάθος, την ίδια γενναιοδωρία , την ίδια τιτάνια προσπάθεια να γίνει το ανέφικτο εφικτό. Μόνο ο φόβος είναι πια μεγαλύτερος. Μαγειρεύοντας λοιπόν με τον Έλβις. Και να, η πρώτη μου δουλειά στο θέατρο Διάνα. Γιατί από εκεί ξεκίνησαν όλα. Μια 20χρονη πορεία που αλλιώς είχα στο νου μου να γιορτάσω φέτος, αλλά η ζωή είναι πάντα τόσο απρόβλεπτη.... κι εμείς πάντα να είμαστε ανοιχτοί και να προσαρμοζόμαστε... μέχρι να ξαναβρεθούμε από κοντά και να νοιώσουμε πάλι ότι είμαστε ΜΑΖΙ και αναπνέουμε τον ίδιο αέρα άφοβα. Αυτή η αίσθηση της ελευθερία μου έχει λείψει αφόρητα. Μέχρι τότε ραντεβού με on line streaming».

Η υπόθεση του «Μαγειρεύοντας με τον Έλβις»

Μια νέα γυναίκα μετά το εγκεφαλικό του άντρα της, ο οποίος βιοποριζόταν μιμούμενος τον Πρίσλεϊ και άλλους σόουμεν, αναζητά τον έρωτα σε τυχαίους συντρόφους. Η έφηβη κόρη της, στερημένη το πατρικό χάδι, αλλά και τη μητρική αγκαλιά ξεφεύγει από τη μοναξιά της μαγειρεύοντας και τρώγοντας ακατάσχετα, φροντίζει τον πατέρα της, που είναι «φυτό», και τσακώνεται με τη μάνα και το νεαρό αφελή εραστή της. Ο νεαρός καταλήγει να γίνει ερωτικό «μήλον της Έριδος» μάνας – κόρης…Τι συμβαίνει όταν συνειδητοποιήσουν το αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί; Μπορούν άραγε να ξανά βρουν την αγάπη και την τρυφερότητα η μία στην άλλη;

Η παράσταση είναι κατάλληλη μόνο με γονική συναίνεση. Για να την δείτε εξασφαλίστε εισιτήριο (€ 10) εδώ