Πρόσωπο

Η Έβελυν Ασουάντ μας συστήνεται

Από -

Ρωτήσαμε τη χαρισματική ηθοποιό, Έβελυν Ασουάντ, τι αγαπά και τι την απογοητεύει, ποια είναι η φιλοσοφία της, πού θα την δούμε, ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σχέδια της κι εκείνη μας απάντησε.

Με πρωτοείδες στον Νέο Χώρο του θεάτρου Άττις.

Στην Ελλάδα με απογοητεύει η διαφθορά και οι έντονες κοινωνικές ανισότητες, που εδώ και πολλά χρόνια το πολιτικό σύστημα φαίνεται να τις προωθεί και να τις στηρίζει.

Μου αρέσει το φως που βλέπω ότι υπάρχει ακόμα στον πυρήνα των ανθρώπων, ελπιδοφόρο σαν τον ήλιο μας.

Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι θα ήταν
για τους ανθρώπους που είναι μόνοι, για εκείνους που έχασαν στην πορεία τον προορισμό τους, για αυτούς που αδυνατούν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν, τους περιθωριοποιημένους, τους «τρελούς», τους αβοήθητους. Τους ανθρώπους που δεν βρήκαν ποτέ μια πατρίδα να τους αγκαλιάσει και να τους δείξει τον δρόμο της αγάπης.

Στην τέχνη μου αποτυπώνω αυτό που δεν υπάρχει. Το μυστήριο της ζωής.  Η Έβελυν Ασουάντ στην παράσταση «Αναφορά σε μια Ακαδημία» του Φραντς Κάφκα σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου
Η Έβελυν Ασουάντ στην παράσταση «Αναφορά σε μια Ακαδημία» του Φραντς Κάφκα σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν «Αναφορά σε μια Ακαδημία» του Φραντς Κάφκα είναι ένα πείραμα που «έκανε» ο Κάφκα σε έναν πίθηκο, εξανθρωπίζοντάς τον βίαια, και ένα πείραμα της ομάδας μου πάνω στο έργο. Στοιχεία από καμπαρέ και τραγωδία αλληλοδιαπλέκονται όσο ένας πίθηκος προσπαθεί να πιει αλκοόλ, να καπνίσει, να μιλήσει και να εξελιχθεί σε έναν σπουδαίο ηθοποιό του βαριετέ.

Θα ήθελα ο κόσμος να προσέξει την ανθρωπιά που χάνεται, και την ελευθερία που τη στερείται όλο και περισσότερο, καθώς η τεχνολογία και ο πολιτισμός πλησιάζουν στην κορύφωση. Τοποθετούμαστε σε άυλα κλουβιά σαν τον πίθηκο του Κάφκα. Το πνεύμα μας έχει εξαϋλωθει. Δεν είμαστε ελεύθεροι.

Η φιλοσοφία μου συγκεντρώνεται στο «ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα». Κυνηγάω συνεχώς τη γνώση. Επίσης αν αξίζει να ζεις είναι για να ζεις ερωτικά.


Τα σχέδια μου για το μέλλον είναι να δουλέψω στον κινηματογράφο. Είναι κάτι που επιθυμούσα από τα χρόνια της σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Φέτος συμμετείχα στην ταινία «Πίσω από τις θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου και ήταν μία υπέροχη εμπειρία. Επιβεβαίωσα την έλξη που νιώθω για την έβδομη τέχνη. Θέλω επίσης να προχωρήσουμε με την μπάντα μου τους ΠAGAN. Σύντομα θα κυκλοφορήσουμε το επόμενο single.

banner