Νέα

H προπώληση ξεκίνησε για το Nederlands Dans Theater Ι στο Μέγαρο Μουσικής

Από -

Το Nederlands Dans Theater Ι έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό στην Ελλάδα και σε κάθε του νέα εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κερδίζει καινούργιους φίλους, δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις του σύγχρονου χορού να ξανασυστηθούν ή να γνωρίσουν για πρώτη φορά το κορυφαίο πρωτοποριακό συγκρότημα από την Ολλανδία. Βρίσκεται ήδη εδώ και πενήντα εννιά χρόνια στην πρωτοπορεία και ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στην ελευθερία του σύγχρονου και του κλασικού χορού. 

Εκτός από το Μέγαρο, παραστάσεις του έχουν φιλοξενηθεί και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, με τα εισιτήρια να γίνονται ανάρπαστα από την πρώτη κιόλας μέρα της προπώλησης. Ο συνδυασμός της τεχνικής αρτιότητας και της μοναδικής εκφραστικότητας των χορευτών του Nederlands Dans Theater, και συγκεκριμένα η πρώτη από τις τρεις ομάδες του συγκροτήματος με χορευτές ηλικίας 23-30 ετών που βρίσκονται στο απόγειο της καριέρας τους, μας κάνει αίσθηση στις παραστάσεις της.

Στο πρόγραμμα του NDT Ι θα απολαύσουμε δύο χορογραφίες των Σολ Λεόν-Πολ Λάιτφουτ («Safe as Houses/Ασφαλές όπως τα σπίτια») και της Κρύσταλ Πάιτ («Partita for 8 dancers/Παρτίτα για 8 χορευτές») αλλά και το νέο εντυπωσιακό έργο «Walk the Demon» («Βόλτα με τον δαίμονα σου») του Μάρκο Γκαίκε που μιλά για τη ζωή και τον έρωτα.

i Nederlands Dans Theater I | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» | Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν από Παρασκευή 1 έως Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου | 20:00 | Προπώληση εισιτηρίων | megaron.gr