θέμα

Γνωρίστε τους χορευτές του «Αnd we are not at the same place»

Από -

Άρια Μπουμπάκη (Ελλάδα), Noga Golan (Ισραήλ), Calixto Neto (Βραζιλία), Pauline Brun (Γαλλία): Τέσσερις  χορογράφοι-χορευτές ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας συστήνονται λίγο πριν την παράσταση τους στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Μας πρωτοείδες στα στενά της Ευριπίδου ως «Άλλη» Βάκχα, ή στη Βραζιλία ως νεαρό Σύριο στη ‘Σαλώμη’ του Όσκαρ Ουάιλντ ή στο σαλόνι της μαμάς μου να αυτοσχεδιάζω, κάπου κοντά στο Τελ Αβίβ.
Μας βρίσκεις σε ένα art factory, να δουλεύουμε, να τρώμε, να μιλάμε, να κατευθύνουμε προς τα αριστερά, ή δεξιά ή πίσω ή μπρος, να τραβάμε, να σπρώχνουμε, να ψάχνουμε, να χτίζουμε, να καταστρέφουμε και να χτίζουμε ξανά απ’ την αρχή.
Πρότυπο μας υπήρξε ...Ακόμη ψάχνουμε το ένα, το τέλειο! Στην τέχνη μας μετασχηματίζουμε το ‘εγώ‘ σε ‘εμείς‘.

Η παράσταση «and we are not at the same place» αποτελεί μια συλλογική δουλειά, ένα work-in progress έργο που γεννήθηκε στη Γαλλία, αλλά μεγαλώνει στην Ελλάδα. Προσεγγίζοντας το βήμα ως κίνηση, εμπειρία, μορφή, εικόνα και κοινωνικό μηχανισμό, επιλέξαμε την Ελλάδα ως τον επόμενο σταθμό μας. Σε μια χώρα-πέρασμα αμέτρητων σωμάτων ψάχνουμε και φανερώνουμε ένα τοπίο επιλογών.
Θα θέλαμε ο κόσμος να προσέξει ότι we are not at the same place!
Στην Ελλάδα μας απογοητεύει η έλλειψη δομών κι υποδομών και μας αρέσει το φως της, τα χαμόγελα των κατοίκων της, ο ντάκος και τα ντολμαδάκια της.

Θα μπορούσα να ζήσω….
ως ινδιάνος στο δάσος του Αμαζονίου ή ως μαύρο τζάγκουαρ στην Αριζόνα ή ως μαϊμού.
Η φιλοσοφία μας είναι ‘‘Ας κάνουμε κάτι τώρα, μαζί!‘‘
Off the record ... η όρεξη της Noga έχει ανοίξει στην Αθήνα, ο Calixto ψάχνει κομμωτή για afro μαλλιά, η Pauline δεν έχει φθάσει ακόμη και η Άρια προσπαθεί να χαμογελάει ενώ παλεύει με τη γραφειοκρατία!

banner