Νέα

«Future N.O.W.»: Πρεμιέρα για το νέο θεατρικό φεστιβάλ της Στέγης

Την εποχή που τα θέατρα παραμένουν κλειστά και ουδείς γνωρίζει πότε θα ανοίξουν, η τεχνολογία κάνει τα πράγματα πιο εύκολα σε διάφορα πεδία της θεατρικής πράξης. Με δεδομένο ότι ο πειραματισμός με τα νέα μέσα είναι μια φυσική εξέλιξη των καλλιτεχνών χαιρόμαστε με κάθε νέα πρόταση και περιμένουμε να δούμε όσα προτείνει το ψηφιακό φεστιβάλ της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση με τον τίτλο «Future N.O.W.». Τέσσερις καλλιτέχνες συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Η Εύα Γιαννακοπούλου, ο Δημήτρης Μπαμπίλης, η Βίκυ Κυριακουλάκου και ο Ηλίας Αδάμ έβαλαν το μυαλό τους να σκεφτεί και να πειραματιστεί τον τρόπο με τον οποίο θα επικοινωνήσουν τις ιδέες τους σε όλους, από τον πιο ανυποψίαστο έως τον πιο φανατικό θεατρόφιλο θεατή με έργα που κινούνται στα όρια του θεάτρου, του χορού, της μουσικής, της περφόρμανς, των εικαστικών και φυσικά των υβριδικών συνδυασμών τους.

Το «Future N.O.W.» θέλει να αναδείξει νέες αισθητικές φόρμες και καλλιτεχνικές πρακτικές για να μιλήσει για τη σχέση των τεχνών με την τεχνολογία και να κινηθεί γύρω από θεματικούς άξονες, οι οποίοι μας απασχολούν τώρα και θα μας απασχολήσουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον, όπως η κλιματική αλλαγή και τα σενάρια περιβαλλοντικής καταστροφής του πλανήτη, οι βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών, η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η τεχνητή νοημοσύνη, η επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented reality), η βιοηθική, η ρομποτική, η μετα-ανθρώπινη υποκειμενικότητα, οι επιδημιολογικές πανδημίες. Γνωρίστε τους καλλιτέχνες και τις προτάσεις τους στο μεγάλο θέμα που παρουσίασε το Αθηνόραμα εδώ.

banner

Οι τέσσερις παραγωγές που δεν ανέβηκαν τον Νοέμβριο του 2020 λόγω lockdown, βιντεοσκοπήθηκαν για να βγουν στο ψηφιακό περιβάλλον και θα προβληθούν 10 με 18 Απριλίου, εδώ. Οι παραγωγές θα παραμείνουν διαθέσιμες στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση έως τις 9 Μαΐου. Σημειώστε πως στις 14 Απριλίου (ώρα 5 μ.μ.) θα γίνει μια συζήτηση την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κανάλι της Στέγης με συντονίστρια την Ιλειάνα Δημάδη, δραματουργό της Στέγης. Οι σκηνοθέτες του «Future N.Ο.W.» Ηλίας Αδάμ, Εύα Γιαννακοπούλου, Βίκυ Κυριακουλάκου και Δημήτρης Μπαμπίλης θα συζητήσουν για όσα τους απασχολούν: από το μέλλον του ελληνικού θέατρου έως την ψηφιακή αρένα, από την εναλλακτική γονεϊκότητα και τα συνεργατικά μοντέλα καλλιτεχνικής συνεργασίας μέχρι τις γκρίζες ζώνες της ύπουλης βίας και του ελληνικού #MeToo, από την πατριαρχία έως τη mainstream κουλτούρα.