Νέα

Free streaming των «Τριών αδελφών» του Τιμοφέι Κουλιάμπιν

Πριν από δύο χρόνια ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας ο Τιμοφέι Κουλιάμπιν, από τους πιο συζητημένους νέους σκηνοθέτες της ρωσικής σκηνής που με τις δουλειές του έχει προκαλέσει την αντίδραση της εκκλησίας αλλά και της ρωσικής κυβέρνησης. Ο εφευρετικός, τολμηρός και επιδραστικός σκηνοθέτης παρουσίασε τις «Τρεις αδελφές» του Άντον Τσέχοφ εξολοκλήρου στη νοηματική γλώσσα, δίνοντας έτσι, στο παραμικρό βλέμμα, στην ανάσα και το τρίξιμο της πόρτας, μια ειδική σημασία.

«Την πεμπτουσία της τσεχοφικής δραματουργίας, ό,τι βράζει κάτω από την επιφάνεια, ανέδειξε μοναδικά η παράσταση των «Τριών αδελφών» που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών… Το εύρημά του Κουλιάμπιν να αποδώσει το έργο στη νοηματική γλώσσα (ο θίασος δούλευε επί δύο χρόνια για να τη μάθει) τον δικαίωσε πανηγυρικά. Απόλυτα πιστή στο κείμενο (χωρίς περικοπές και με ελάχιστους πρακτικούς εκσυγχρονισμούς), η παράσταση τού έδωσε μια νέα, μοντέρνα -ουσιαστικά μοντέρνα-, φωνή. Κι (ας) ήταν αυτή η φωνή βουβή, μια γλώσσα χειρονομιών, κινήσεων, βλεμμάτων και άναρθρων φωνών» έγραφε η κριτικός του «α» Τώνια Καράογλου για την παράσταση.

Όσοι δεν την είδατε ζωντανά στη σκηνή της Πειραιώς 260 αξίζει να την δείτε, δωρεάν, στο Free Weekend Streaming του Novosibirsk’s Red Torch Theatre από 3/4 έως 5/4. Αφιερώστε λίγο χρόνο στην ιστοσελίδα https://www.stagerussia.com/ και δείτε τη σειρά ντοκιμαντέρ που προτείνει και τις παραστάσεις που παρουσιάζονται online με ένα οικονομικό αντίτιμο.

Σχετικά Θέματα