Έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών

Από -

Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας για τις φεστιβαλικές παραγωγές. Αυτές είναι οι πέντε επόμενες που θα παιχτούν στην Πειραιώς 260 και το Εθνικό Θέατρο.

«Η τάξη μας»

Στο συγκλονιστικό έργο του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ οι ήρωες μιλούν εξ ονόματος των Εβραίων θυμάτων των ναζί στην Πολωνία του 1941. Ο Γιάννης Καλαβριανός σκηνοθετεί την ομάδα του ΘΟΚ και αφήνει να ακουστεί, για πρώτη φορά στη χώρας μας, η αλήθεια που θάφτηκε για σχεδόν 60 χρόνια (17, 18/6).

«Ιούλιος Καίσαρας. Σπαράγματα»

Το κοινό παρακολουθεί όρθιο την περφόρμανς του Ιταλού εικονοπλάστη Ρομέο Καστελούτσι στην οποία μελετά το λόγο και την ομιλία με τη βοήθεια μιας ενδοσκοπικής κάμερας που φτάνει μέχρι τις φωνητικές χορδές ενός ηθοποιού (17-20/6).

«Απολογίες 4 και 5»

Οι άνθρωποι δικάζονται οικειοθελώς για τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους μπροστά σε ένα δικαστήριο και έναν πενταμελή χορό ενόρκων που… τραγουδά, στο ψυχαναλυτικό έργο του Ευθύμη Φιλίππου που παρουσιάζεται από την ομάδα Vasistas της Αργυρώς Χιώτη (20-21/6).

«Untitled_I Will Be There When You Die»

Τη σταθερότητα και την αντοχή δοκιμάζει ο Ιταλός χορογράφος Αλεσάντρο Σαρόνι στο τρίτο μέρος της τριλογίας του. Οι περφόρμερ-χορευτές επιδίδονται σε ζογκλερικά νούμερα με κορύνες, με στόχο τον προβληματισμό γύρω από την τέχνη του χειρισμού αντικειμένων με επιδεξιότητα (20, 21/6).

«The Dog Days Are Over»

Κάτω από αυτόν τον περιπαικτικό τίτλο ο Βέλγος Γιαν Μάρτενς θέλει να μας δείξει πως ο όποιος αγώνας για τελειότητα μπορεί και να αποδειχτεί μάταιος. Και πώς το επιτυγχάνει; Βάζοντας τους χορευτές του να αποδώσουν μια χορογραφία μαθηματικής ακρίβειας και συγχρονισμού (22-23/5)

Προπώληση: εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς), Public, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Reload Stores, www.greekfestival.gr, τηλεφωνικά με χρέωση πιστωτικής κάρτας στο 2103272000. Πληροφορίες: 2109282900.