Νέα

Έρχεται μια καλλιτεχνική αμαξοστοιχία με «12 Κουπέ», επιβιβαστείτε!

Από -

Για ένατη χρονιά ανανεώνουμε το καθιερωμένο μας ανοιξιάτικο ραντεβού με την Αμαξοστοιχία-Θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ και το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ». Με αφετηρία πάντα το New Wagon, το φεστιβάλ εξαπλώνεται σε όλους τους χώρους αλλά και στην αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας, επιτρέποντας στις 17 ομάδες και στους μεμονωμένους καλλιτέχνες που συμμετέχουν να δημιουργήσουν καινοτόμα καλλιτεχνικά project σύντομης διάρκειας, για μικρές ομάδες θεατών, τα οποία θα παρουσιάσουν από την Κυριακή 12 έως την Κυριακή 26 Μαΐου. Το πρόγραμμα δράσεων και παραστάσεων του φεστιβάλ επαναλαμβάνεται καθημερινά από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, ενώ ο κάθε θεατής μπορεί να παρακολουθήσει έως και τρεις παραστάσεις σε μία μέρα.

Η Τατιάνα Λύγαρη με τους συμμετέχοντες του φεστιβάλ

Ο φεστιβαλικός θεσμός που εμπνεύστηκε και οργάνωσε η Τατιάνα Λύγαρη, υπηρετεί πιστά την «ανάδειξη, ενθάρρυνση και προώθηση νέων καλλιτεχνών της χώρας από όλες τις μορφές της τέχνης» από το 2010 μέχρι σήμερα. Εκτός από τις θεατρικές performances που πάντα καταλαμβάνουν κυρίαρχο ρόλο στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, τη φετινή χρονιά περίοπτη θέση κατέχουν ο σύγχρονος χορός αλλά και η Video Art.

Τα 12 κουπέ του New Wagon της Αμαξοστοιχίας αποτελούν σταθερά πηγή έμπνευσης για τις πρωτότυπες δράσεις του φεστιβάλ. Φέτος, η θεματική τους εστιάζει στις βαθύτερες ανησυχίες και τις υπαρξιακές αναζητήσεις των νέων σήμερα σχετικά με το χρόνο, την αποτύπωση, την έλλειψη και τη διαχείριση του, την ανθρώπινη επαφή, τη συνύπαρξη και τον έρωτα, τη μνήμη, το άγχος, το υποσυνείδητο, την απελευθέρωση από φοβίες και ταμπού. Παράλληλα, όμως, δεν λείπει η εξερεύνηση πάνω σε διαχρονικά δίπολα, με τα οποία ερχόμαστε συχνά αντιμέτωποι στη ζωή μας, όπως το σωστό και το λάθος, η επιτυχία και η αποτυχία, η παιδική αθωότητα και η ενηλικίωση.

Το φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του στις 12 Μαΐου με μία ανοιχτή για τους θεατές γενική δοκιμή και συνεχίζει καθημερινά με ελεύθερη είσοδο. Απαραίτητη προϋπόθεση η προμήθεια δελτίων εισόδου για τις παραστάσεις της κάθε ημέρας από τις 7.00 μ.μ. στο ταμείο της Αμαξοστοιχίας. Μέγιστος αριθμός δελτίων εισόδου 3 ανά άτομο/ανά ημέρα, βάσει διαθεσιμότητας.

Αναλυτικά το καθημερινό πρόγραμμα του φεστιβάλ

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Άνοιγμα

9ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» | Αμαξοστοιχία-Θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ | 12 έως 26 Μαΐου | Καθημερινά από τις 7.30 μ.μ. | Πληροφορίες στο www.totrenostorouf.gr | fb: @trenostorouf | Insta: @ToTrenostoRouf

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου