Focus

Ερωτικά σκιρτήματα, οικογενειακές σχέσεις και παλιές φιλίες πρωταγωνιστούν στις πρεμιέρες της εβδομάδας

Από -

Ο Γιάννης Καλαβριανός, η Θεοδώρα Τζήμου, ο Τάκης Τζαμαργιάς, οι Abovo και μια ομάδα νέων ­θεατρίνων κάνουν ποδαρικό στη νέα χρονιά με ολοκαίνουργιες παραστάσεις σε έργα-πρόκληση.

«Ο εραστής»

Από τα πιο ενδιαφέροντα έργα του Πίντερ, τοποθετεί ένα τυπικό ζευγάρι Άγγλων μεσοαστών σε μια αλλόκοτη συνθήκη. Ζώντας απομονωμένοι, κάνουν πράξη τις ερωτικές φαντασιώσεις τους, όμως εκεί που φουντώνουν το πάθος και η ηδονή εμφανίζονται η ζήλια και η ενοχή, και η σύγκρουση είναι μοιραία. Η Λένα Φιλίποβα σκηνοθετεί το νεανικό ντουέτο Χρύσα Κοτταράκου - Κωνσταντίνος Παράσης. (Από Μηχανής, από 28/1)

«Φυλές»

Ένα ντοκιμαντέρ για δύο γονείς που γέννησαν ένα κωφό παιδί έδωσε το έναυσμα στη Νίνα Ρέιν να γράψει για την ανάγκη της επικοινωνίας και της συνύπαρξης. Ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς έρχεται να αναδείξει τις φωτεινές σημάνσεις του έργου, όπως η δημιουργία «φυλών» με πρόσχημα τη θρησκεία, το φύλο κ.λπ. Παίζουν οι Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Μανώλης Μαυροματάκης, Μάνος Καρατζογιάννης κ.ά. (Σταθμός, από 25/1)

«Μυγοφαές»

Η Ομάδα Abovo ξαναχτυπά με μια κωμωδία που θέλει τέσσερις φίλους γύρω στα 35 να προσπαθούν να ανασυνταχτούν και να αντιδράσουν στην επικείμενη απόλυσή τους από την εταιρεία στην οποία εργάζονται. Η αναζήτηση της φαεινής ιδέας θα τους ξαναθυμίσει ένα παλιό τους όνειρο: να φτιάξουν παιδικές τροφές από προνύμφες μύγας... (Θέατρο του Νέου Κόσμου, από 28/1)

«Η Υπόσχεση - Καημένε μου Μάρικ»

Τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα και τις υποσχέσεις τριών νέων μέσα στον πόλεμο περιγράφει το έργο του Αλεξέι Αρμπούζοφ. Οι εμπειρίες τους γίνονται μάθημα ζωής και, καθώς μεγαλώνουν, καταλαβαίνουν πως δεν αρκούν οι θυσίες ή οι υποσχέσεις για να είσαι ευτυχισμένος. Την παράσταση σκηνοθετεί η Ελεάννα Σαντοριναίου και πρωταγωνιστούν οι Παναγιώτης Γαβρελάς, Κόνυ Ζήκου, Ερρίκος Μηλιάρης. (Φούρνος, από 28/1)

«Κουμ κουάτ»

Άλλο φρούτο είναι σίγουρα αυτό το ζευγάρι που σκαρφίστηκαν ο Γιάννης Καλαβριανός και η Μαρία Κοσκινά. Μεσούσης της δικτατορίας, αποφασίζουν να πουν ένα ψέμα για να αποφύγουν να περάσουν το Πάσχα στο χωριό, όμως κανείς δεν είναι διατεθειμένος να τους αφήσει (επιτέλους) μόνους. Ο Γιώργος Γλάστρας και η Μαρία Κοσκινά υποδύονται όλους τους χαρακτήρες. (Θέατρο του Νέου Κόσμου, από 25/1)

«Λα Πουπέ»

Η Θεοδώρα Τζήμου ερμηνεύει τη ροζ ηρωίδα του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη στο έργο που μας σύστησε για πρώτη φορά η Άννα Κοκκίνου πριν από δέκα χρόνια. Η Σεβαστιάνα Αναγνωστοπούλου την καθοδηγεί σκηνοθετικά σε αυτόν τον δύσκολο ρόλο, που συνδυάζει αριστοτεχνικά την απελπισία με την παιδικότητα. (Από Μηχανής, από 28/1)

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου

Σχετικά Θέματα