Κριτική

Elephant Song

Από -

Όταν ένας γιατρός εξαφανίζεται από το ψυχιατρικό ίδρυμα στο οποίο δουλεύει, ο διευθυντής του απευθύνεται για πληροφορίες στον τελευταίο άνθρωπο που τον είδε, δηλαδή σε έναν ασθενή που δείχνει εμμονικό ενδιαφέρον για τους ελέφαντες. Έργο για τρία πρόσωπα, δομείται πάνω στο σασπένς του «τι συνέβη στον γιατρό;» και στη φυσιογνωμία του νεαρού ασθενή Μάικλ, ο οποίος, κατακτώντας θέση ισχύος, καθοδηγεί την ανάκριση μέχρι το αναπάντεχο φινάλε.

Η παράσταση στηρίζεται στη σθεναρή υποκριτική παρουσία του Μάξιμου Μουμούρη και της Ίριδας Πανταζάρα (διευθυντής και νοσοκόμα, αντίστοιχα), κυρίως όμως στον Αργύρη Πανταζάρα που φέρνει εις πέρας τον απαιτητικό ρόλο του Μάικλ: ο καλός ηθοποιός αναδεικνύει –συχνά μόνο με το σώμα ή το βλέμμα του– τις πολλαπλές «επιστρώσεις» του ήρωα, απόρροια των παιδικών βιωμάτων του.

Η λιτή σκηνική ατμόσφαιρα βάζει στο επίκεντρο τα τρία πρόσωπα, όμως αυτό που λείπει είναι ο απαραίτητος χρόνος για να χτιστεί και να κορυφωθεί το σασπένς και, κυρίως, για να αναπτυχθούν επαρκώς όλες οι επιμέρους πληροφορίες που αφορούν την τραυματισμένη προσωπικότητα του Μάικλ.

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη, 2108217877. Διάρκεια: 70΄.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου