Κριτική

Έξυπνα, μικρά ψέματα

Από -

Μια γλυκόπικρη ιστορία στην παράδοση της ρομαντικής κομεντί παρουσιάζεται σε μια εύρυθμη σκηνική εκδοχή, που μεταδίδει την ευαισθησία και την αμεσότητά της, αναδεικνύει όμως και τις αδυναμίες της, χωρίς να απογειώνεται.

Όταν ο γάμος ενός νεαρού ζευγαριού­ απειλείται από την εξωσυζυγική σχέση του άντρα, οι γονείς του αναλαμβάνουν να τον νουθετήσουν, με τη μητέρα του να προβαίνει την κρίσιμη στιγμή σε ένα ανατρεπτικό φλας μπακ στο δικό της παρελθόν. Η αναγκαιότητα ή μη «ακίνδυνων» ψεμάτων προς όφελος της ευτυχίας και άλλες μικρές και μεγάλες αλήθειες για τις σχέσεις απασχολούν αυτό το έργο, όπου το δράμα ισορροπεί με το χιούμορ, τιμώντας την παράδοση της δραματικής κομεντί στην οποία κινείται. Ενώ όμως διακρίνεται για την ευαισθησία, την αμεσότητα και μια δραματουργική ανατροπή, δεν ανοίγει νέους δρόμους (παρότι έχει γραφτεί μόλις το 2013), δεν διαθέτει ιδιαίτερα πνευματώδες χιούμορ, ενώ –έστω και αδιόρατα– δεν αποφεύγει το διδακτισμό.

Πάντως, αποτελεί ωραία επιλογή η απόφαση του Πέτρου Φιλιππίδη να μας συστήσει έργο και συγγραφέα, αν και η σκηνοθεσία μοιάζει να περιορίζεται σε μια εύρυθμη σκηνική τακτοποίηση και οι ηθοποιοί φαίνεται να έχουν αφεθεί μόνοι. Η Κάτια Δανδουλάκη, ύστερα από μια πρώτη αμήχανη σκηνή, κατακτά τα ηνία του ρόλου της και τον καθοδηγεί ικανοποιητικά, συγκρατημένα όμως παρά το αβαντάζ του, ειδικά στις δραματικές στιγμές. Ο Γιώργος Παρτσαλάκης είναι άνετος, αλλά δεν δοκιμάζεται έξω από τα κωμικά σχήματα τα οποία κατέχει. Το νεαρό ζευγάρι (Αλμπέρτο Φάις - Δανάη Σκιάδη) επιδίδεται σε καλές ερμηνείες, ειδικά η δεύτερη, και η μεταξύ τους χημεία είναι μεγάλο πλεονέκτημα για όλη την παράσταση. Σκηνικά και κοστούμια είναι αντάξια μιας προσεγμένης παραγωγής, ενώ συνολικά η παράσταση μεταδίδει τις βασικές θερμοκρασίες του κειμένου με το χιούμορ και την ευαισθησία της.

ΘΕΑΤΡΟ «ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ» Αγ. Μελετίου 61Α, Κυψέλη, 2108640414. Διάρκεια: 120΄.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

  • ΓΙΩΡΓΟΣ πριν από 6 μήνες

    ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.ΚΩΜΩΔΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ .ΔΡΑΜΑ ΝΑΙ.ΑΨΟΓΟΙ ΟΙ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ -ΠΑΡΤΣΑΛΑΚΗΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΟΙ ΦΑΙΣ -ΣΚΙΑΔΗ.ΩΡΑΙΑ ΣΚΗΝΙΚΑ .ΩΡΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ.Α ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΤΟ ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ .ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ

  • Στέλιος πριν από 8 μήνες

    Πολύ καλή.η αλήθεια δεν το περίμενα να είχε τόσο χιούμορ.οι ερμηνείες πάρα πολύ καλές.συγχαρητηρια πολλά σε όλους

  • Ειρηνη πριν από 8 μήνες

    Θα προτιμουσα να μην οριζοταν ως κωμωδια!!! Δραματικη ή κοινωνικη θα τη χαρακτήριζα!...