Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Έξι δυνατές προτάσεις έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Από -

banner

«Infini»

Tο τρομερό παιδί του αβανγκάρντ ευρωπαϊκού χορού Μπόρις Σαρμάτς μας εξέπληξε πέρυσι με την απλότητα και τη δύναμη του «Enfant» και φέτος επιστρέφει. Θα είμαστε οι πρώτοι θεατές του ολοκαίνουργιου «Infini», μιας παράστασης που προσπαθεί να εντοπίσει μιαν αίσθηση απείρου μέσα στο χώρο. (Πειραιώς 260, 11-14/7)

banner

«Ξένες πόρτες»

Η Νένα Μεντή, μια πρωταγωνίστρια με ερμηνευτικό βάθος, αφήνεται στα χέρια του Μάνου Καρατζογιάννη στο μονόλογο «Ξένες πόρτες». Πρόκειται για ένα αδημοσίευτο κείμενο του Συριανού Μάνου Ελευθερίου, ο οποίος της το εμπιστεύτηκε πέντε χρόνια προτού φύγει από τη ζωή. (Πειραιώς 260, 11-15/7)

«Οιδίπους Τύραννος»

Στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο στην Επίδαυρο ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης δοκιμάζεται στην κορυφαία τραγωδία του Σοφοκλή, που μιλά για το αναπόδραστο της ανθρώπινης μοίρας. Πρωταγωνιστούν οι Δ. Λιγνάδης, Αμ. Μουτούση, Ν. Χατζόπουλος, Κ. Αβαρικιώτης, ενώ συμμετέχει δεκαμελής χορός. (Επίδαυρος, 12-13/7)

«Kaos»

Στη νέα της παράσταση «Kaos» η γνωστή χορογράφος Ιωάννα Πορτόλου, μαζί με τους εξαιρετικούς χορευτές της ομάδας Griffón, εστιάζει στην προσπάθεια του ανθρώπου να δημιουργήσει μια έννομη τάξη ορίων, αρμονίας και συλλογικοτήτων μέσα από την πάλη του με το χάος. (Μικρή Επίδαυρος, 12-13/7)

«Kanata Επεισόδιο 1ο - Η διαμάχη»

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Ρομπέρ Λεπάζ συνεργάζεται για πρώτη με το Théâtre du Soleil της Αριάν Μνουσκίν και, μέσα από ένα σκοτεινό σύμπαν επικών διαστάσεων, κάνει ένα εντυπωσιακό μεταθεατρικό σχόλιο για τον ρόλο του καλλιτέχνη στη σύγχρονη κοινωνία. (Μέγαρο Μουσικής, 13-15/7)

«Ερωτευμένα άλογα»

Η Ελένη Ευθυμίου σκηνοθετεί την κολεκτίβα Εν Δυνάμει σε μια σπάνιας ειλικρίνειας και δυναμικής σκηνική σύνθεση για την… αναπηρία του έρωτα. Πρόκειται για νέους καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρία, που μοιράζονται προσωπικές ιστορίες κι ερευνούν οικουμενικές πτυχές της ανθρώπινης ιδιαιτερότητας. (Πειραιώς 260, 16-17/7)

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου