Θέμα

'Εξι απολαυστικές κωμωδίες για τις γιορτές

Από -

Στο ερώτημα «Τι να δω για να γελάσω;» έχουμε έξι πολύ καλές απαντήσεις για όλα τα γούστα.

«Δείπνο ηλιθίων»

Ο Σ. Παπαδόπουλος μεταφέρει στη σκηνή του Κάππα την κωμωδία του Φ. Βεμπέρ, παρουσιάζοντας με τον Π. Δαδακαρίδη για 2η χρονιά μια μεγάλη θεατρική επιτυχία που σε κάνει να αναρωτηθείς πάνω στο πόσο εύκολα βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους.

«Οι γαμπροί της Ευτυχίας»

Έχουμε γελάσει με την κινηματογραφική εκδοχή της κωμωδίας των Ν. Τσιφόρου και Π. Βασιλειάδη. Ο Γ. Μπέζος τη μεταφέρει στο Προσκήνιο σε μια τρυφερή παράσταση με πολύ γέλιο και τα υπέροχα τραγούδια του Φ. Δεληβοριά.

«Υπηρέτης δύο αφεντάδων»

Στο Θέατρο Άλφα-Ιδέα ο Κ. Γάκης ανεβάζει το κλασικό έργο του Κάρλο Γκολντόνι με φρέσκια ματιά. Οι ηθοποιοί είναι απολαυστικοί και άψογα συγχρονισμένοι, επιδεικνύοντας το ταλέντο και την αφοσίωσή τους στη σκηνοθετική γραμμή.

«Πέτρες στις τσέπες του»

Ο Μ. Παπαδημητρίου και ο Γ. Χρυσοστόμου πρωταγωνιστούν και αυτοσκηνοθετούνται στο έργο της Μ. Τζόουνς στο Κιβωτός. Ζωντανεύουν 15 ήρωες και μαζί τον ψεύτικο κόσμο του Χόλιγουντ σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα

«Μια τεράστια έκρηξη»

«Μια παιδική καρδιά χτυπάει και ψάχνει μες στο πουθενά», λέει το τραγούδι στο τέλος της παράστασης, που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Β. Μαυρογεωργίου στο Skrow και ουσιαστικά αυτός ο στίχος αντικατοπτρίζει όλο το έργο. Ο Ορ. Αυγουστίδης είναι απολαυστικός.

«Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου»

Η Δ. Παπαδοπούλου ξορκίζει με το γέλιο το φόβο, ενώ σατιρίζει παράλληλα τη σύγχρονη πραγματικότητα. Το έργο της επιστρέφει 10 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα, αυτήν τη φορά στο Γκλόρια, σε σκηνοθεσία Φ. Ευαγγελινού.