Νέα

Είδες τις πρώτες φωτογραφίες από τη «Lulu» του Γιάννη Χουβαρδά;

Από -

Με μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών και συντελεστών συμπράττει ο Γιάννης Χουβαρδάς στην πολυαναμενόμενη «Lulu» που ανεβάζει σε δική του διασκευή και σκηνοθεσία -από 6 Νοεμβρίου- στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε νέα μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα.

Η Άλκηστις Πουλοπούλου ενσαρκώνει τη «Lulu»
Η Άλκηστις Πουλοπούλου ενσαρκώνει τη «Lulu»

Η Άλκηστις Πουλοπούλου μεταμορφώνεται στην κεντρική ηρωίδα με τα χίλια πρόσωπα και μοιάζει ιδανική να την ενσαρκώσει με την απροσδόκητη αθωότητα και τον αισθησιασμό που εκπέμπει. Η Λούλου εκπληρώνει κάθε απίθανη φαντασίωση όσων τη συναντούν, λίγο πριν τους οδηγήσει στον ύστατο εξευτελισμό και στο θάνατο. Στο πλευρό της συμπρωταγωνιστεί ένας θίασος αστέρων: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (είχε ερμηνεύσει το ρόλο της Λούλου τη δεκαετία του ‘90), Άκης Σακελλαρίου, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Γιώργος Μπινιάρης, Αλέκος Συσσοβίτης, Χάρης Φραγκούλης και Νίκος Χατζόπουλος.

Το αριστούργημα του Φρανκ Βέντεκιντ, γραμμένο στο γύρισμα του 19ου αιώνα, ήταν ένα ρηξικέλευθο και ανατρεπτικό για την εποχή του έργο, καθώς ανέβασε επί σκηνής τη σεξουαλικότητα και τη βία στην ατόφια μορφή της, προκαλώντας τη λογοκρισία της ανδροκρατούμενης κοινωνίας της εποχής. Αποτελείται από δύο έργα, το «Πνεύμα της γης» (1895) και «Το κουτί της Πανδώρας» (1904), που επικράτησαν στη θεατρική σκηνή ως ένα ενιαίο δράμα. Θεωρείται ένα από τα κορυφαία κείμενα του σύγχρονου θεάτρου κι ένα από τα δύο σπουδαιότερα έργα του Φρανκ Βέντεκιντ μαζί με το «Ξύπνημα της άνοιξης».

iΑπό 6 Νοεμβρίου | Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης | Προπώληση μέσω viva.gr | Δείτε το trailer της «Lulu» εδώ |

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου

Σχετικά Θέματα