Φεστιβάλ Επιδαύρου

Δείτε τις προσφορές του Εθνικού για την Επίδαυρο

Ειδικές προσφορές συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς προς και από το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου σε όσους θέλουν να δουν την «Ορέστεια» του Αισχύλου (28 & 29 Ιουνίου) και τις «Ικέτιδες» του Ευριπίδη (5 & 6 Ιουλίου) κάνει το Εθνικό Θέατρο. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Στάθης Λιβαθινός συνεχίζει να στηρίζει τη δράση «Πάμε Επίδαυρο» για πέμπτη χρονιά και επανδρώνει τη δράση με θεατρολόγους οι οποίοι καθ’ οδόν προς το αργολικό θέατρο θα κάνουν παρουσίαση και ανάλυση των έργων στο κοινό, ενώ κατά την επιστροφή θα γίνεται συζήτηση για την ανταλλαγή απόψεων και αποτίμηση της εμπειρίας. Αναλυτικά οι τιμές: Άνω διάζωμα € 16, Kάτω διάζωμα € 26. Κρατήσεις για την ειδική προσφορά: Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 – 16:00, τηλ. 2107001468 και στο email: [email protected]

Οι παραστάσεις του Εθνικού

Η«Ορέστεια» του Αισχύλου είναι μια καινοτόμα πρόταση από το Εθνικό Θέατρο: Τρεις σκηνοθέτιδες πρωτοεμφανιζόμενες στην Επίδαυρο παρουσιάζουν σε ενιαία παράσταση την Ορέστεια, τη μοναδική σωζόμενη τριλογία του αρχαίου δράματος, με την ίδια δημιουργική ομάδα ηθοποιών και συντελεστών. Τον «Αγαμέμνονα» σκηνοθετεί η Ιώ Βουλγαράκη, τις «Χοηφόρες» η Λίλλυ Μελεμέ και τις «Ευμενίδες» η Γεωργία Μαυραγάνη. Μεταξύ άλλων παίζουν οι: Κώστας Βασαρδάνης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Βασίλης Καραμπούλας, Μαρία Κίτσου, Φιλαρέτη Κομνηνού, Δέσποινα Κούρτη, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Δαυίδ Μαλτέζε, Γιάννης Νιάρρος, Γιάννης Νταλιάνης, Αργύρης Ξάφης, Αγορίτσα Οικονόμου, Θέμης Πάνου, Αγγελική Παπαθεμελή, Εύη Σαουλίδου, Ευαγγελία Σαρακατσάνη, Γιώργος Χρυσοστόμου.

Για τις «Ικέτιδες» δύο εθνικά θέατρα, το Εθνικό Θέατρο και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, συνεργάζονται για το ανέβασμα ενός εμβληματικού έργου. Μια τραγωδία για τον πόλεμο, τους νεκρούς αλλά και την υπαρξιακή αγωνία, την αξιοπρέπεια, την πίστη και την αντοχή, σε μια νέα μετάφραση από τον Γιώργο Κοροπούλη. Σκηνοθετεί ο Στάθης Λιβαθινός και παίζουν οι: Κάτια Δανδουλάκη, Άνδρη Θεοδότου, Κόρα Καρβούνη, Τζίνη Παπαδοπούλου, Αγλαΐα Παππά, Μαρία Σαββίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Τάνια Τρύπη.