Φεστιβάλ Επιδαύρου

Βουκολικός έρωτας στη σκηνή της Μικρής Επιδαύρου

Από -

Με τον Γιάννη Φέρτη στο ρόλο του αφηγητή, την Έλλη Πασπαλά στο τραγούδι, τον σαξοφωνίστα Ντέιβιντ Λιντς ζωντανά επί σκηνής και μια ομάδα επτά ηθοποιών ανεβάζει ο Δημήτρης Μπογδάνος το βουκολικό ειδύλλιο «Δάφνις και Χλόη» του Λόγγου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στις 19 και 20 Ιουλίου.

Το έργο

Ο έρωτας του Δάφνι για τη Χλόη δεν είναι, όπως συχνά οι έρωτες, επώδυνος και αδιέξοδος. Ο μυθιστοριογράφος της ύστερης αρχαιότητας, Λόγγος, θέλει στο μυθιστόρημα του δυο άμαθα παιδιά να ανακαλύπτουν αθώα, τρυφερά και με το πάθος της νιότης τη χαρά της αγάπης χωρίς σκέψη, προκαταλήψεις και ηθικές αναστολές. Το βουκολικό ειδύλλιο «Δάφνις και Χλόη» είναι μια αρχετυπική ιστορία αγάπης που συγκινεί με την ελπίδα για κάτι άπιαστο.

Ο σκηνοθέτης

Μετά τον μέχρι θανάτου έρωτα του Ορφέα και της Ευρυδίκης, ο Δημήτρης Μπογδάνος διερευνά τον έρωτα ως υπέρτατη απόλαυση και ταξίδι αυτογνωσίας. Ο νέος σκηνοθέτης, αδελφός του δημοσιογράφου και βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου έχει σπουδάσει καλές τέχνες και ιστορία της τέχνης, performance design και σκηνοθεσία κι έχει δείξει ωραία δείγματα δουλειάς μέχρι σήμερα.

Η παράσταση

Η παράσταση, που θα παιχτεί με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους, ξεκινά με τον Γιάννη Φέρτη ως αφηγητή, ο οποίος επιστρέφει στον τόπο όπου κάποτε έζησε έναν μεγάλο έρωτα. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους των δύο νέων που αποφασίζουν να ζήσουν με και για τον έρωτα ερμηνεύουν ο Δημήτρης Πασσάς και η Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη.

Η μουσική

Η ποίηση και η μουσική ρέουν μέσα από την παράσταση και η ερμηνεύτρια Έλλη Πασπαλά με το σύζυγό της, σπουδαίο μουσικό Ντέιβιντ Λιντς, ζωντανά επί σκηνής, συμβάλουν στο να πραγματωθεί σκηνικά αυτός ο αρχετυπικός ύμνος στον έρωτα και στη φύση. Μάλιστα και οι δυο, σαν μικρές θεότητες, εποπτεύουν και προστατεύουν το νεαρό ζευγάρι που ζει ελεύθερο.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου

Σχετικά Θέματα