Νέα

Αυθεντικά cult βωβό θέατρο στο Χυτήριο

Από -

Johnny O. (Γιάννη Οικονομίδη)
Johnny O. (Γιάννη Οικονομίδη)

Εδώ και δέκα οχτώ χρόνια ο σκηνοθέτης Johnny O. (Γιάννη Οικονομίδη) και η ομάδα του Splish- Splash, παρουσιάζουν παραστάσεις αμιγώς σωματικού θεάτρου -χωρίς να είναι χοροθέατρο- και οι περισσότερες είναι βουβές διασκευές γνωστών κινηματογραφικών ταινιών, κυρίως τρόμου, μυστηρίου, αστυνομικές, γκανγκστερικές («Το φάντασμα της Όπερας», «Φρανκενστάιν», «Ο σημαδεμένος», κ.ά.). Το ύφος τους είναι γκροτέσκο, παίζουν με την κίνηση για να εκφραστούν, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο μακιγιάζ των προσώπων και τα κοστούμια αλλά και στα σκηνικά αντικείμενα, η ατμόσφαιρα που δημιουργούν είναι εμπνευσμένη απ’ την αισθητική του βωβού κινηματογράφου και συνιστούν πάντα μια φρέσκια διαφορετική πρόταση μέσα στο αθηναϊκό θεατρικό τοπίο.

Οι Splish-Splash είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν τη νέα τους ανατρεπτική κωμωδία «Ο mπάτλερ» στην υπαίθρια θεατρική σκηνή στο Χυτήριο, από την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Καταπιάνονται με το θέμα της πάλης των τάξεων σε μια σάτιρα, που αποθεώθηκε στο bob theater festival.

Στην υπόθεση ένας πολλά υποσχόμενος οικονομολόγος δέχεται με βαριά καρδιά τη θέση του μπάτλερ στην έπαυλη ενός μεγιστάνα με την ελπίδα σύντομα να ανελιχθεί. Δείχνει να έχει συμβιβαστεί με το status quo, ώσπου προσλαμβάνεται μια επαναστατημένη μουσικός, η παρουσία της οποίας θα θέσει τα εξής ερωτήματα: Έχει ηθικό ανάστημα η μεσαία τάξη; Είναι ο μπάτλερ πάντα ο δολοφόνος; Βλάπτει το κάπνισμα σοβαρά την υγεία.

Το σενάριο έγραψαν οι Έφη Γαβρήλου, Παναγιώτα Καντιάνη, Αντώνης Πεξαράς, JohnnyO. Τη σκηνοθεσία κρατά ο JohnnyO, την επιμέλεια κίνησης η Ιωάννα Καμπυλαυκά, την πρωτότυπη μουσική συνέθεσαν οι Αντώνης Μοσχούτης, Αποστόλης Κοσκινάς, Μάνος Σπυριδάκης. Η σκηνογραφία είμαι της Εύας Παραδέλη και η ενδυματολογική επιμέλεια της Μαρίας Γεωργάτου. Τα σκίτσα έκανε η Δήμητρα Σπυρίδωνος και τους φωτισμούς ο Αποστόλης Τσατσάκος. Παίζουν οι ηθοποιοί: Johnny O, Σίμος Κυπαρισσόπουλος, Δημήτρης Μικιός, Μαρία Μπαλούτσου, Ντίνος Ποντικόπουλος, Μάριος Συμεωνίδης.