Νέα

Αθηνόραμα Θέατρο: η ετήσια έκδοση με τις καλύτερες παραστάσεις της σεζόν κυκλοφορεί

Σας έλειψε και μας έλειψε κι εμάς το Αθηνόραμα Θέατρο ύστερα από μια χρονιά απουσίας από τις θεατρικές σκηνές. Η 14η κατά σειρά έκδοση του «αθηνοράματος», ένα από τα πιο δημοφιλή ραντεβού στο περίπτερο με τους θεατρόφιλους αναγνώστες της πόλης, είναι εδώ, σηματοδοτώντας την επιστροφή στα θέατρα και μια σεζόν που, αν και αναμετριέται διαρκώς με την πανδημία, έχει όλα τα φόντα να μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον.

Συνεχίζοντας να αγκαλιάζει τη θεατρική πράξη με κάθε τρόπο, το «αθηνόραμα Θέατρο» καταγράφει όσα συμβαίνουν και όσα θα συμβούν στις θεατρικές σκηνές τη φετινή σεζόν. Αναδεικνύει τις κυρίαρχες τάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζει η άνθηση της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, δίνει ιδέες για τις χριστουγεννιάτικες εξόδους με όλη την οικογένεια, εντοπίζει τις πιο κλασικές αλλά και τις πιο ερευνητικές προτάσεις, εμπνέει τους μικρούς θεατές, μας συστήνει τα νέα πρόσωπα για τα οποία σίγουρα θα ακούσουμε πολλά στο μέλλον και τις σκηνοθέτριες που ήρθαν για να μείνουν, καλωσορίζει τις νέες θεατρικές σκηνές της πόλης, μας θυμίζει το ραντεβού μας με τη Θεατρομανία που έχει ήδη ξεκινήσει και σας περιμένει να αξιολογήσετε τις δικές σας καλύτερες παραστάσεις και τους συντελεστές τους, διαμορφώνοντας τα Θεατρικά Βραβείου Κοινού 2022. Θεμελιώνει, με κάθε τρόπο, τη συνάντηση του θεατή με το «ζωντανό» θέαμα!

Οι θεατρικές δυνάμεις της πόλης, παρά τις συνεχιζόμενες δυσκολίες και την ανασφάλεια, έχουν επενδύσει χρήματα, πάθος και δυνάμεις σε μια σεζόν που δεν θυμίζει σε τίποτε πανδημία και στηρίζουν για ακόμη μία φορά αυτή την έκδοση, αποδεικνύοντας τη δυναμική της. To αθηναϊκό θέατρο βγαίνει νικητ@ από την πιο δύσκολη χρονιά του, ενώνει καλλιτέχνες και κοινό, διδάσκεται από τα κακώς κείμενα και, όπως μας είπε ο Δημήτρης Καταλειφός στο cover story του τεύχους, «δίνει ζωντάνια, ζωή, περιέργεια, κίνηση, σε κάνει να μην αισθάνεσαι παραιτημένος». Η ηθοποιία είναι σαν να σμιλεύεις στο χιόνι, παρατήρησε κάποτε με εμβρίθεια ο Γερμανός δραματουργός Χάινριχ φον Κλάιστ, και δεν υπάρχει τίποτα πιο γοητευτικό από τη συνάντηση ηθοποιού και κοινού την ώρα που γεννιέται η θεατρική δημιουργία. Οι μάσκες μπορεί να κρύβουν τις εκφράσεις μας, φοβίζοντας τους ηθοποιούς, όπως μας λέει ο Στέλιος Μάινας, αλλά εντέλει δεν εμποδίζουν την επικοινωνία μας. Μας το επιβεβαιώνουν οι δέκα ηθοποιοί που ποζάρουν στο εξώφυλλό μας με το κοστούμι του ρόλου τους και με γιορτινή και παιγνιώδη διάθεση, καλωσορίζοντάς μας σε μια θεατρική σεζόν που, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, προβλέπεται συναρπαστική σε ιδέες, ορμή και δημιουργικότητα!

Ραντεβού την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στα περίπτερα δωρεάν μαζί με το Αθηνόραμα.