Φεστιβάλ Αθηνών

Αστέρες και πειραματιστές στην Επίδαυρο και την Πειραιώς 260

#1 «Καλοκαιρινά μπάνια»

Το αχτύπητο δίδυμο Κώστας Κουτσολέλος-Βάσω Καμαράτου μοιράζεται μαζί μας μια συζήτηση που ξεκινά από τη ζέστη της Αθήνας και καταλήγει στο θέατρο και την αγωνία του ηθοποιού. Ευρηματικοί κι αυθόρμητοι, συνομιλούν με γλώσσα σκληρή και αυθεντική, λέγοντας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα πράγματα, αυτή τη φορά με ύφος… καλοκαιρινό. (Πειραιώς 260, 20-23/6)

#2 «Οιδίπους»

Είναι μια από τις πολυσυζητημένες παραστάσεις του φεστιβάλ Επιδαύρου. Ο θρύλος του θεάτρου Ρόμπερτ Ουίλσον δίνει τη δική του ανάγνωση για τη μορφή του Οιδίποδα, με αφετηρία τον σοφόκλειο μύθο. Στην παράσταση, ένας άντρας και μια γυναίκα μας μεταφέρουν αυτά που βλέπουν, το βίο και την πολιτεία του Οιδίποδα, σαν να μιλάνε διαμέσου των αιώνων. (Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 21-22/6)

#3 «Το κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης»

Πού βρίσκεται η ποίηση και οι ομορφιά στις σύγχρονες άχρωμες πόλεις; Ο Ελβετός Τομ Λουτς, ένας σκηνοθέτης που φημίζεται για τις ατμοσφαιρικές σκηνικές του εικόνες, έρχεται για πρώτη φορά στο φεστιβάλ και αρθρώνει τη δική του άποψη για τη ζωή μέσα στο ομιχλώδες σκηνικό του καπιταλισμού. (Πειραιώς 260, 23-24/6)

#4 «#minaret»

Στο κατεστραμμένο Χαλέπι μας μεταφέρει ο Λιβανέζος Ομάρ Ρατζέχ, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου χορού στη Μέση Ανατολή. Ο δημιουργός αντλεί από τις μνήμες της καταστροφής της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Βηρυτού, ψάχνοντας το νήμα που συνδέει το Χαλέπι του σήμερα με τις κατεστραμμένες πόλεις του χθες. (Πειραιώς 260, 25-26/6)

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου