Νέα

Αποκλειστικές φωτογραφίες της παράστασης «Ο άλλος» στο Μικρό Χορν

Από -

Τρία δυνατά χαρτιά της ελληνικής θεατρικής σκηνής, ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης, ο Κωνσταντίνος Κάππας και η Μαριάννα Πολυχρονίδη, πρωταγωνιστούν στο πρώτο έργο του βραβευμένου Γάλλου συγγραφέα Φλοριάν Ζελέρ, το οποίο έγραψε το 2004, σε ηλικία μόλις 25 ετών. Ο λόγος για το έργο «Ο άλλος», που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στο θέατρο Μικρό Χορν, και το οποίο θα παρακολουθήσουν σε avant premire με το «α» 180 τυχεροί αναγνώστες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό (δείτε τα ονόματα των νικητών εδώ). Πρόκειται για το δεύτερο συνολικά έργο του συγγραφέα που θα δούμε φέτος στη θεατρική Αθήνα μετά τον «Γιο» του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία της Αικατερίνης Παπαγεωργίου.

Για τον «Άλλο» ο Ζελέρ τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα. Μια «υποθετικά» καθημερινή ιστορία, που ισορροπεί μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, για το παράδοξο των ερωτικών σχέσεων, τη φθορά, την απιστία κι εκείνο τον άγνωστο άλλο που μπορεί να είναι ένα τρίτο πρόσωπο αλλά μπορεί να είναι κι ένας άλλος εαυτός μέσα μας.

Τι οφείλει να κάνει άραγε ένα ζευγάρι για να κρατήσει τη σχέση του ζωντανή ακόμη και μετά από χρόνια; Τί γίνεται όταν ο ρομαντισμός δίνει τη θέση του στον κυνισμό και η αλήθεια πίσω από την επιδίωξη της σταθερότητας αποκαλύπτεται; Ο συγγραφέας δίνει τη δική του απάντηση σε αυτό το σύγχρονο έργο για το «μαζί», για το «πρέπει», για το «πόσο» και για την ιδανική ισορροπία που μπορεί να κρατήσει τα πράγματα στη θέση τους.

© φωτογραφιών: Ελίνα Γιουνανλή.

i«Ο άλλος» | Μικρό Χορν | Από 27 Ιανουαρίου | Προπώληση μέσω viva.gr

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου