Νέα

Αγκάθα Κρίστι στο ανακαινισμένο Ακάδημος

Το θέατρο Ακάδημος στην Ιπποκράτους είναι ένα από τα ιστορικότερα θέατρα στο κέντρο της Αθήνας, από το οποίο έχουν περάσει σημαντικοί πρωταγωνιστές. Ανανεωμένο κι ανακαινισμένο φέτος μετονομάζεται σε Νέος Ακάδημος και από τον Οκτώβριο θα φιλοξενήσει το αστυνομικό μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι, «Δέκα Μικροί Νέγροι», σε σκηνοθεσία της Ρέινας Εσκενάζυ.

Σε ένα μικρό ιδιόκτητο νησί, προσβάσιμο μόνο με βάρκα όταν έχει καλό καιρό, που ονομάζεται νησί του νέγρου και ο ιδιοκτήτης του είναι άγνωστος, δέκα άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι προσκαλούνται να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο στην έπαυλη που βρίσκεται πάνω στο νησί. Μόλις φτάνουν, μαθαίνουν ότι είναι όλοι ένοχοι για ένα έγκλημα που έμεινε κρυφό και ο αληθινός ένοχος ατιμώρητος. Η κατάσταση γίνεται χειρότερη, όταν συνειδητοποιούν ότι εγκλωβίζονται στο νησί λόγω καταιγίδας και ο πρώτος από αυτούς πέφτει νεκρός από άγνωστες αιτίες. Εμπνευσμένο από ένα παιδικό τραγούδι με δέκα μικρούς νέγρους ή δέκα ινδιάνους, το αστυνομικό μυθιστόρημα κρατάει τον αναγνώστη και το θεατή με κομμένη την ανάσα από την αρχή μέχρι το τέλος, που φανερώνεται ο πραγματικός ένοχος, μετά από μια σειρά θανάτων.

Το ίδιο έργο είχε παιχτεί πενήντα έξι χρόνια πριν σε σκηνοθεσία του Κωστή Λειβαδέα. Στην παράσταση της Ρέινας Εσκενάζυ πρωταγωνιστούν οι: Αργύρης Αγγέλου, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Βασίλης Ευταξόπουλος, Άρης Λεμπεσόπουλος, Νικόλας Μπράβος, Γωγώ Μπρέμπου, Πολυξένη Μυλωνά, Δημήτρης Ραφαήλος, Φίλιππος Σοφιανός, Τζούλι Τσόλκα.

iΗ πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 14 Οκτωβρίου και οι προπωλήσεις ξεκίνησαν στα: 210 3625119 & 210 0080900, Στα ταμεία του θεάτρου (Ιπποκράτους 17 & Ακαδημίας,Κέντροαπό 26/8) και στα γραφεία της HappyLight Productions (Θράκης 44, Αγ.Παρασκευή, Μετρό Νομισματοκοπείο). Για Ομαδικές κρατήσεις επικοινωνήστε στo τηλέφωνο 2100080903.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου