Νέο

Αφιέρωμα στον σκηνογράφο και ενδυματολόγο Δαμιανό Ζαρίφη

Μια έκθεση και παράλληλες εκδηλώσεις αναβιώνουν την πολιτιστική προσφορά του βραβευμένου δημιουργού.

Το έργο του Δαμιανού Ζαρίφη, ενός δημιουργού που έχει αφήσει τη σφραγίδα του στο ελληνικό θέατρο και όχι μόνο, ζωντανεύει μια μεγάλη έκθεση με τίτλο «Ο παλμός του σχεδίου» με μακέτες από τα σχέδια του, κουστούμια που έχει δημιουργήσει για κλασικές παραστάσεις, φωτογραφικό υλικό και άλλα ντοκουμέντα από το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Ο Δαμιανός Ζαρίφης, ύστερα από μακρόχρονη διαμονή και σπουδές στο Παρίσι, ξεκίνησε τη θεατρική δουλειά του στο Θέατρο Τέχνης το 1974, κάνοντας τα σκηνικά και κοστούμια για το έργο του Μπρεχτ «Ο Τρόμος και η Αθλιότητα του Γ’ Ράϊχ» σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν. Με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεργάστηκε συστηματικά, μετά το 1992. Παράλληλα με το θέατρο, έντονη ήταν η παρουσία του και στον κινηματογράφο, με την συμμετοχή του σε 14 ταινίες.

Από 8/1 έως 20/1 θα γίνει στον Πολυχώρο Ω2 του Ωδείου Αθηνών ένα μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του με πλούσιο υλικό και κοστούμια που παραχώρησαν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

Στις 8/1 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις 7 μ.μ. στην οποία θα συμμετέχουν ενεργά άνθρωποι του θεάτρου και συνεργάτες του Δαμιανού Ζαρίφη, όπως ο Βασίλης Παπαβασιλείου, ο Θόδωρος Τερζόπουλος, η Όλια Λαζαρίδου, ο Μανώλης Παντελιδάκης, αλλά και εκλεκτοί καλλιτέχνες του λυρικού θεάτρου, όπως η Τζούλια Σουγλάκου.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης ξεναγήσεις και συζητήσεις για το ρόλο του σκηνογράφου. Στην έκθεση θα λάβουν μέρος επίσης φοιτητές από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, σπουδαστές της Σχολής Βακαλό, της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και του Ωδείου Αθηνών.

Είσοδος Ελεύθερη, Kαθ. 5 μ.μ- 9 μ.μ., Σάββατο 12 μ.-4 μ.μ. Πολυχώρος Ω2, Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, 210 7240673

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης