Θέμα

6 εκπομπές για φανατικούς θεατρόφιλους

Από -

 Ο Γιώργος Δαράκης μιλά με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο στο πρώτο επεισόδιο της νέας εκπομπής «Σαν μαγεμένοι...»
Ο Γιώργος Δαράκης μιλά με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο στο πρώτο επεισόδιο της νέας εκπομπής «Σαν μαγεμένοι...»

Η νέα εκπομπή για το θέατρο «Σαν μαγεμένοι...» κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2 και επιχειρεί να εξηγήσει τη μαγεία μιας θεατρικής παράστασης μιλώντας με τους συντελεστές της. Ο παρουσιαστής Γιώργος Δαράκης επιλέγει μία παράσταση σε κάθε επεισόδιο και συνομιλεί με σκηνοθέτεις, συγγραφείς, ηθοποιούς, σκηνογράφους, φωτιστές, ενδυματολόγους και θεατρολόγους – στο πρώτο επεισόδιο τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 20:30 συναντάμε τους συντελεστές του «Τιμήματος» του Άρθουρ Μίλερ, δηλαδή τη σκηνοθέτιδα Ιωάννα Μιχαλακοπούλου, τους πρωταγωνιστές Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Ρένια Λουιζίδου και Χρήστο Σαπουντζή καθώς και τον κριτικό θεάτρου Κώστα Γεωργουσόπουλο.

Με αφορμή την πρεμιέρα του «Σαν μαγεμένοι...», προτείνουμε στους θεατρόφιλους εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν είτε στο τρέχον πρόγραμμα είτε στο αρχείο της.

«Το θέατρο της Δευτέρας»
Ξεκινάμε φυσικά απ’ αυτή την ιστορική εκπομπή, που παρουσίασε από το 1976 εκατοντάδες παραστάσεις με πρωταγωνιστές το who-is-who του ελληνικού θεάτρου. Όρεξη να έχετε να βουτήξετε στο παρελθόν του θεάτρου, γιατί υπάρχει μια μεγάλη επιλογή εδώ και εδώ.

«Αρχαίων δράμα»
Εκπομπή έρευνας για το αρχαίο δράμα με τη μορφή ενός μαθήματος-εργαστηρίου το οποίο παραδίδουν διαφόρων ειδικοτήτων άνθρωποι του θεάτρου από τον Σωτήρη Χατζάκη και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη μέχρι τη Σοφία Σπυράτου και τον Θεοδόση Πελεγρίνη. Η εκπομπή βρίσκεται στον δεύτερο κύκλο της την τρέχουσα σεζόν.

«Μιλώντας για το θέατρο»
Ο Γιάννης Μπέζος μιλάει με συντελεστές παραστάσεων, οι οποίοι παρουσιάζουν το δικό τους ανέβασμα ενός έργου δίνοντας ιστορικές, εννοιολογικές και θεατρολογικές πληροφορίες.

«Θεατροσκόπιο»
Ο Σωκράτης Σπανός καταγράφει στην εκπομπή του καναλιού της Βουλής την εγχώρια θεατρική παραγωγή παρουσιάζοντας μία παράσταση σε κάθε επεισόδιο. Επιλεγμένα επεισόδια και trailers μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ και εδώ.

«Ελληνικά μονόπρακτα»
Εκπομπή με έργα Ελλήνων συγγραφέων γυρισμένα ειδικά για την τηλεόραση, σε μια άτυπη προσπάθεια αναβίωσης της συνήθειας που είχε δημιουργήσει η ΕΡΤ με το «Θέατρο της Δευτέρας».

«Δώδεκα γυναίκες μονολογούν»
Πρωταγωνίστριες των νεότερων γενιών, που ξεχώρισαν σε ποιοτικές δουλειές στο θέατρο και τον κινηματογράφο αυτοβιογραφούνται. Αποσπάσματα από τα επεισόδια μπορείτε να δείτε στο κανάλι στο YouTube του σκηνοθέτη και σεναριογράφου της σειράς Ηλία Γιαννακάκη.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

  • Σ πριν από 8 μήνες

    Νομίζω πως η παραπάνω λίστα θα ήταν ατελής χωρίς μια αναφορά και στην ιστορική εκπομπή "Παρασκήνιο" της ΕΡΤ. Μολονότι όχι αμιγώς θεατρική, η εκπομπή είχε αφιερώσει πολλά από τα επεισόδιά της στο θέατρο (παραστάσεις, συντελεστές, ακόμη και αισθητικά ρεύματα), ενώ κάποια από αυτά είχαν σκηνοθετηθεί ή συνταχθεί από ανθρώπους της τέχνης αυτής. Η πρόσβαση στο σχετικό τμήμα του αρχείου της ΕΡΤ εξασφαλίζεται από εδώ: http://archive.ert.gr/?s=%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%9A%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%9F