Νέα

16 παραστάσεις θα δούμε φέτος στο Από Μηχανής

Από -

«Προσωπική συμφωνία»
«Προσωπική συμφωνία»

Αγάπη, πάθος, σκληρή δουλειά, διάθεση, εργατικότητα». Αυτές όρισαν ως βασικές παραμέτρους η Άννα Ελεφάντη και ο Δημήτρης Μυλωνάς για τη συνέχιση και ανάπτυξη του Από Μηχανής Θεάτρου. Πάνω από 90.000 θεατές παρακολούθησαν τις παραστάσεις του θεάτρου για τη σεζόν 2018-2019 και για το καλλιτεχνικό ζευγάρι που ηγείται του θεάτρου είναι για εκείνους η μεγαλύτερη πιστοποίηση ότι το καλλιτεχνικό τους όραμα όχι μόνο γίνεται πραγματικότητα αλλά, το σπουδαιότερο, έχει βρει συνοδοιπόρους.

Δέκα έξι είναι συνολικά οι παραγωγές που απαρτίζουν το φετινό πρόγραμμα του θεάτρου τους, κάποιες παρουσιάζονται σε επανάληψη («Προσωπική συμφωνία», «Φινιστρίνι», «Ζιλ και η νύχτα» κ. ά.), κάποιες είναι συν-παραγωγές και κάποιες νέες παραγωγές. Ο Κώστας Τσιάνος, ο Σωτήρης Χατζάκης, ο Νικήτας Τσακίρογλου, η Χρήστος Βαλαβανίδης, η Ρούλα Πατεράκη, ο Γιώργος Κέντρος, η Όλια Λαζαρίδου, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο Αντίνοος Αλμπάνης, η Φαίδρα Δούκα, ο Γιώργος Χριστοδούλου και πολλοί ακόμα ηθοποιοί-εκπρόσωποι της παλιάς και της νέας γενιάς μας καλούν να τους συναντήσουμε στους εφήμερους θεατρικούς κόσμους που θα δημιουργήσουν στις δυο σκηνές του θεάτρου, για να εκφράσουν την ανθρώπινή μας πολυπλοκότητα, την ετερότητά μας, χρησιμοποιώντας το σώμα, την ανάσα τους, τη φωνή τους.

«Ζωή χαρισάμενη»
«Ζωή χαρισάμενη»

Με δύναμη από την περσινή σεζόν θα συνεχίσει το «Summer Stock Theatre» , ένα project υποκριτικής και έρευνας το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο, με μια σειρά από προσεγγίσεις των έργων του Αριστοφάνη και οι παραστάσεις που προέκυψαν η «Λυσιστράτη» (σκηνοθεσία: Άρης Ηλίας Τοπάλογλου) και οι «Θεσμοφοριάζουσες» (σκηνοθεσία: Πάνος Λουκαΐδης) εντάχθηκαν στο φετινό ρεπερτόριο. Το «Summer Stock Theatre» θα συνεχίσει το 2020 και αυτή τη φορά θα είναι αφιερωμένο στον Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Μια ολοκαίνουργια δράση είναι το «Θεατρικό Εργαστήρι με τη Ζωή και τη Νεφέλη». Στο παιδικό και εφηβικό θεατρικό εργαστήρι θα γίνονται παιχνίδια έκφρασης, αυτοσχεδιασμοί, μεταμορφώσεις, κοστούμια, ρόλοι-χαρακτήρες, μύθοι και παραμύθια, μουσική, χορός, φώτα και σκηνικά που βοηθούν τους συμμετέχοντες να διασκεδάσουν, να εκφραστούν δημιουργικά και να γνωρίσουν το μοναδικό κόσμο του θεάτρου.

Οι προπωλήσεις για τις παραστάσεις του Από Μηχανής Θεάτρου ξεκινούν με μια προσφορά: από τις 20 /9 έως τις 30/9, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους για όλες τις παραστάσεις όποια μέρα επιθυμούν σε προνομιακή τιμή € 8 ευρώ ανά εισιτήριο.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα παραστάσεων:

Σχετικά Θέματα