"Σιωπηλή λίμνη": Τα πρώτα φωτογραφικά στιγμιότυπα από το Επί Κολωνώ

Η Παναγιώτα Βλαντή, ο Θανάσης Κουρλαμπάς και ο Χάρης Τσιτσάκης συναντιούνται σε ένα έργο με πολύ δυνατή πλοκή και συνεχόμενες ανατροπές στη σκηνή του Επί Κολωνώ.

«Σιωπηλή λίμνη»: Τα πρώτα φωτογραφικά στιγμιότυπα από το Επί Κολωνώ

Η Ελένη Σκότη κατορθώνει να ακροβατεί πάνω σε τεντωμένο σκοινί, γιατί καταπιάνεται με τον πυρήνα των σχέσεων στα έργα που σκηνοθετεί. Ως δασκάλα ηθοποιών είναι ουσιαστική σκηνοθέτιδα και στη "Σιωπηλή λίμνη" του βραβευμένου Ισπανού συγγραφέα Νταβίντ Ντεσόλα έχοντας στη διάθεσή της την πείρα της Παναγιώτας Βλαντή, του Θανάση Κουρλαμπά και του Χάρη Τσιτσάκη ποντάρει σε μια παράσταση ουσίας, με λόγο καίριο σε ένα σκηνικό περιβάλλον που έχει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηνικολάου στα σκηνικά, της Μαρίας Αναματερού στα κοστούμια, του Αντώνη Παναγιωτόπουλου στους φωτισμούς και του Στέλιου Γιαννουλάκη στη μουσική και το sound design.

"Σιωπηλή λίμνη": Τα πρώτα φωτογραφικά στιγμιότυπα από το Επί Κολωνώ - εικόνα 1

Η Μαρία Χατζηεμμανουήλ έκανε τη μετάφραση του έργου του θεατρικού, κινηματογραφικού συγγραφέα αλλά και τηλεοπτικού σεναριογράφου Νταβίντ Ντεσόλα, το οποίο φέρνει στην επιφάνεια, μέσα από μία ιστορία που ισορροπεί ανάμεσα στο ψυχολογικό θρίλερ και το υπαρξιακό δράμα, τις άμυνες των ηρώων της απέναντι σε μια σύγχρονη αδυσώπητη κοινωνία.

Τα πρόσωπα του έργου

"Σιωπηλή λίμνη": Τα πρώτα φωτογραφικά στιγμιότυπα από το Επί Κολωνώ - εικόνα 2

Ο Όσκαρ (Θανάσης Κουρλαμπάς), είναι ένας δάσκαλος ο οποίος έχει παραιτηθεί από τη δουλειά του γιατί βίωσε μια τραυματική εμπειρία στο σχολείο που εργαζόταν. Η ψυχολογική του κατάσταση τον οδηγεί σε παραίτηση τόσο από τη δουλειά όσο και από τη ζωή. Ένα ακόμα τρυφερό και πονεμένο πρόσωπο του έργου είναι η Ιρένε (Παναγιώτα Βλαντή), η οποία αντιμετωπίζει ένα μεγάλο προσωπικό τραύμα με το παιδί της. Οι δύο αυτοί άνθρωποι, έχοντας κάνει δύο παράλληλες ζωές, δημιουργούν μια επίπλαστη πραγματικότητα για τον εαυτό τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο τραύμα που φέρει ο καθένας. Καθοριστική είναι η συνάντηση τους μέσω ενός τρίτου προσώπου, του αγαπημένου δάσκαλος του Όσκαρ (Χάρης Τσιτσάκης). Μπλέκονται τα τραύματά τους, αλλά και η επίπλαστη πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει ο καθένας με μια ιστορία με ανατροπές που συγκινούν.

Η σκηνοθετική ματιά

"Σιωπηλή λίμνη": Τα πρώτα φωτογραφικά στιγμιότυπα από το Επί Κολωνώ - εικόνα 3

Για την Ελένη Σκότη η συνάντηση των προσώπων του έργου "είναι ένα τρυφερό ταξίδι. Ένα ταξίδι που θα τους αποκαλύψει την δύναμη της αγάπης, μια δύναμη που μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και τα πιο δύσκολα που φέρνει η ζωή. Η "Σιωπηλή Λίμνη" του Νταβίντ Ντεσόλα είναι ένα βαθύ ψυχολογικό υπαρξιακό δράμα με λεπτές αποχρώσεις χιούμορ. Ένα σύγχρονο έργο που η γραφή του κι οι αναφορές του παραπέμπουν σε ένα κόσμο που έρχεται από παλιά... εκεί που ο χρόνος κάποτε σταμάτησε".

Περισσότερες πληροφορίες

Η σιωπηλή λίμνη

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Το τραυματικό παρελθόν ενός καθηγητή και της μητέρας ενός μαθητή του τους φέρνει κοντά, στο βραβευμένο έργο που ισορροπεί ανάμεσα στο ψυχολογικό θρίλερ και το υπαρξιακό δράμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μήδειας μπούρκα": Το Θεσσαλικό Θέατρο στην Αθήνα με τη βραβευμένη παράσταση για την ηρωίδα - σύμβολο

Η θεατρική παράσταση που ταξίδεψε μέχρι τη Νέα Υόρκη και βραβεύτηκε, σε κείμενο του Ανδρέα Φλουράκη, σκηνοθεσία της Κυριακής Σπανού και τη Μαρσέλα Λένα στον επώνυμο ρόλο, έρχεται το Μάιο για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Εν Αθήναις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

"#Free Prometheus": Όταν ο Αισχύλος συνάντησε τους Fem tettix

Μία κωμωδία παραλόγου που δανείζεται στοιχεία από τον "Προμηθέα Δεσμώτη" είναι το τρίτο πρωτότυπο έργο της ανατρεπτικής ομάδας το οποίο παρουσιάζεται στο studio Μαυρομιχάλη.

Έξι θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία

Ο πρώτος θεατρικός οργανισμός της χώρας αποχαιρετά το "Goodbye, Lindita" και πέντε ακόμη παραγωγές του που φτάνουν στο τέλος του φετινού τους κύκλου.

"Ιnk": Η παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει!

Ύστερα από ένα χρόνο παγκόσμιας περιοδείας, η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξανά στο Μέγαρο Μουσικής.

"Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου": Το νέο έργο της σχολής του Πορεία είναι εδώ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Νέο αίμα" παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις το έργο της Αργυρώς Βώβου το οποίο προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Πορεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου καταγγέλλει τη διοίκηση του ΣΕΗ για παραπλάνηση των Ελλήνων ηθοποιών

Με επιστολή της η ΠΕΘ κάνει λόγο για παραπλάνηση των εργαζομένων ηθοποιών σχετικά με το μέλλον του εργασιακού τους καθεστώτος.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

H Kαλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ήταν προσκεκλημένη στη διοργάνωση και σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας θέσεων διεύθυνσης πολιτισμού στις επιχειρήσεις.