Μη χάσετε το «Stones & Bones» των Rootless Root

Για λίγες ακόμα ημέρες το ονειροφαντασιακό και ταυτόχρονα γήινο «Stones and Bones» των Rootless Root θα παίζεται στη Στέγη. Αξίζει να το δείτε.

Μη χάσετε το «Stones & Bones» των Rootless Root

Με γλυπτό που σμιλεύεται από τα σώματα, την κίνηση, το λόγο και το ρυθμό μοιάζει το «Stones and Bones» των Rootless Root, που παίζεται έως 7/11 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Είδαμε την παράσταση τον περασμένο Δεκέμβριο στη live πρεμιέρα στο κανάλι της Στέγης, τον Ιούλιο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στο Αμφιθέατρο του Κάστρου και τώρα, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε την πορεία της στη σκηνή της Στέγη. Σε όλες τις παραστάσεις το μυστήριο, η επιβλητικότητα και η ένταση ήταν εκεί! Το μάρμαρο, ένα στιβαρό φυσικό υλικό, μπαίνει στη θεατρική σύμβαση με εμπνευσμένο και εικαστικό τρόπο.

Μη χάσετε το «Stones & Bones» των Rootless Root - εικόνα 1

Οι χορογράφοι Λίντα Καπετανέα και Γιόζεφ Φρούτσεκ συνεργάζονται με τον Άγγλο γλύπτη Πίτερ Ράνταλ-Πέιτζ και αναμετριούνται με το υλικό της αιωνιότητας, δημιουργώντας μια παράσταση για την παροδικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, συνοδεία της πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης του Βασίλη Μαντζούκη. Μαρμάρινες μπάλες περιστρέφονται, γλιστρούν πάνω στη σκηνή και με κάθε μετακίνηση αποκαλύπτεται η δυνατότητα να δημιουργήσουμε, να προσθέσουμε, να αφαιρέσουμε ή να αλλάζουμε μορφή. Η επιτάχυνση, η επιθετικότητα με την καλή έννοια, ο δυναμισμός και μια απίστευτη σωματικότητα που συνεπαίρνει τον θεατή είναι το χαρακτηριστικό και αυτής της δουλειάς τους, έργο που ξεχωρίζει για την εικαστικότητα του και γίνεται περισσότερο αντιληπτό με τις αισθήσεις.

Για τους Rootless Root χορός σημαίνει να φτάνεις στα όρια, είτε από χαρά είτε από πόνο, έτσι που να γεννιέται κάτι νέο. Στην παράσταση τους ο κόσμος όλος είναι ένα υλικό που πλάθεται. Εμείς αποφασίζουμε πώς θα τον αγγίξουμε. Ο χορευτής διαρκώς μεταμορφώνεται επειδή αντιλαμβάνεται τις δυνατότητες που δίνει η έκφραση στη μυστική σύνδεση με τον κόσμο. Συγκλονιστικές οι ακαταπόνητες χορεύτριες Λίντα Καπετανέα, Έλενα Τοπαλίδου, Ηρώ Κόντη, Χιαετζίν Λι, εκτελούν σωματικούς μονολόγους και διαλόγους, με τεχνική τελειότητα, ένταση, συγκίνηση, αισθησιασμό. Το στοχαστικό «Stones and Bones» τιθασεύει την ύλη και το σώμα, ανοίγει τα σύνορα που χωρίζουν την έκφραση του σώματος από τις προσλαμβάνουσες του θεατή, έχει κάτι λυτρωτικό...

Περισσότερες πληροφορίες

Stones and bones

  • Χοροθέατρο
  • Διάρκεια: 70 '

Τέσσερις ερμηνεύτριες δημιουργούν ένα ποίημα για την εύθραυστη φύση της ανθρώπινης ύπαρξης και την ανάγκη να αφήσουμε το σημάδι μας στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.