Με ποιες παραστάσεις επανέρχεται το Σύγχρονο Θέατρο;

Μπέκετ με τον Δημήτρη Καταλειφό, η βραβευμένη «Βασίλισσα της ομορφιάς», η Συντεχνία του γέλιου, επαναλήψεις και νέες παραστάσεις μας περιμένουν αυτό το φθινόπωρο.

Με ποιες παραστάσεις επανέρχεται το Σύγχρονο Θέατρο;

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Σύγχρονου Θεάτρου θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου, μετά από ενάμιση χρόνο απουσίας. Στο ρεπερτόριο για τη νέα σεζόν 2021-2022 συμπεριλαμβάνονται 5 παραστάσεις -δυνατές επαναλήψεις ή και πρεμιέρες- από κλασικούς συγγραφείς μέχρι πιο σύγχρονη δραματουργία και πρωτότυπες ιστορίες που έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στον χώρο του θεάτρου. Τονίζουμε πως ο χώρος θα λειτουργήσει ως covid free καθόλη τη διάρκεια της σεζόν.

#1: «Τέλος του Παιχνιδιού»

Με ποιες παραστάσεις επανέρχεται το Σύγχρονο Θέατρο; - εικόνα 1

Η τραγικωμωδία του σπουδαίου Σάμουελ Μπέκετ ανεβαίνει στην σκηνή με την υπογραφή του σκηνοθέτη Γιώργου Σκευά και πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Καταλειφό, με τους Άρη Μπαλή, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και Γιώργο Ζιόβα να συμπληρώνοτν το καστ. Ο Καταλειφός υποδύεται τον τυφλό Χανκ, έναν δύστροπο και ισχυρογνώμων χαρακτήρα. Ο Μπέκετ συνδυάζει χιούμορ και δράμα, προβάλλοντας τις δυσκολίες της ανθρώπινης ζωής και την ανάγκη του ατόμου για επικοινωνία. Πρεμιέρα στις 29 Οκτωβρίου.

#2: «Η Βασίλισσα της Ομορφιάς»

Με ποιες παραστάσεις επανέρχεται το Σύγχρονο Θέατρο; - εικόνα 2

Η Ομάδα Νάμα επαναφέρει το θεατρικό του Μάρτιν Μακντόνα από τις 6 Οκτωβρίου, με τη συνεργασία του Σύγχρονου Θεάτρου. Η «Βασίλισσα της Ομορφιάς» είχε αρχικά παρουσιαστεί στο Θέατρο Επί Κολωνώ, έχοντας τεράστια απήχηση σε θεατές και κριτικούς, αποσπώντας μάλιστα 3 Θεατρικά Βραβεία Κοινού του Αθηνοράματος για την καλύτερη παράσταση της χρονιάς και αντίστοιχα σκηνοθεσία και γυναικεία ερμηνεία για την Αγορίτσα Οικονόμου. Η Ελένη Σκότη έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία της παράστασης, που μέσα από τον πόνο, τη θλίψη, και το γέλιο μας οδηγεί να κατανοήσουμε καλύτερα την ευαισθησία της ανθρώπινης ψυχής. Πρωταγωνιστούν οι Αγορίτσα Οικονόμου, Σοφία Σεϊρλή, Ιωσήφ Ιωσηφίδης και Γιώργος Κατσής.

#3: «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια»

Με ποιες παραστάσεις επανέρχεται το Σύγχρονο Θέατρο; - εικόνα 3

Ξεφεύγοντας για λίγο από το δράμα, η Λίλα Μπακλέση και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής πρωταγωνιστούν και σκηνοθετούν -σε συνεργασία με την Άρτεμις Γρύμπλα- το «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια», μία πρωτότυπη ιδέα του Τηλέμαχου Τσαρδάκα. Το θεατρικό που κάνει πρεμιέρα στις 4 Οκτωβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο, είχε περιοδεύσει σε Λονδίνο και Άμστερνταμ, αλλά και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, κατάφερε να κερδίσει το κοινό και εξυμνήθηκε από κριτικούς. Για τέταρτη χρονιά, «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» μας διηγούνται τον έρωτα της Μένιας και του Νικολή, με φόντο μια ελληνική επαρχεία στις αρχές του ’90.

#4: «Κλάρα»

Με ποιες παραστάσεις επανέρχεται το Σύγχρονο Θέατρο; - εικόνα 4

Η «Κλάρα» πρόκειται για μία αληθινή ιστορία και αποτελεί το τελευταίο και γνωστότερο έργο του Ρώσου συγγραφέα Ιβάν Τουργκένιεφ. Η σκηνοθέτιδα Κωνσταντίνα Νικολαΐδη το φέρνει για πρώτη φορά στο ελληνικό θέατρο στις 17 Ιανουαρίου 2022. Παίζουν οι Δημήτρης Μανδρινός, Νίκη Παλληκαράκη, Σοφία Παναγού και Ορέστης Τρίκας.

#5: «Μια γιορτή στου Νουριάν»

Με ποιες παραστάσεις επανέρχεται το Σύγχρονο Θέατρο; - εικόνα 5

Στις 10 Οκτωβρίου έρχεται το φημισμένο θεατρικό του Βόλκερ Λούντβιχ «Μια γιορτή στου Νουριάν», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Βασίλη Κουκαλάνι. Η Συντεχνία του Γέλιου παρουσιάζει τη δική της εκδοχή του έργου, μίας ξεκαρδιστικής κωμωδίας για άτομα όλων των ηλικιών που μιλάει για τον ρατσισμό, την πολιτισμική συμφιλίωση, την παιδική αθωότητα και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Ο θίασος του «Μια γιορτή στου Νουριάν» αποτελείται από τους Γιάννη Βαρβαρέσο, Φώτη Λαζάρου, Βασίλης Κουκαλάνι, Γεωργία Δελαρόχα Κυριαζή, Κωστή Ραμπαβίλα, Φανή Ξενουδάκη και Αλέξανδρο Τούντα. Παράλληλα, δύο άλλες παραγωγές της Συντεχνίας του Γέλιου θα ανεβούν στο Σύγχρονο Θέατρο. Το «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν» αναμένεται να παιχτεί μέσα στον Νοέμβριο, ενώ «Ο Μορμόλης» θα μας συντροφεύσει κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών.

Περισσότερες πληροφορίες

Μια γιορτή στου Νουριάν

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Έργο με θέμα τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωση.

Οι κάτω απ’ τα αστέρια

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Μια ιστορία ενηλικίωσης και αγάπης, με φόντο μια μικρή επαρχιακή πόλη.

Η βασίλισσα της ομορφιάς

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 110 '

Το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας θίγεται μέσα από την αφόρητη σχέση μιας γηραιάς μάνας με την ανύπαντρη κόρη της στην παράσταση που κατέκτησε τα βραβεία καλύτερης παράστασης, σκηνοθεσίας και γυναικείας ερμηνείας.

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.