Το «Κάποτε στο Βόσπορο» έρχεται ανανεωμένο στο Βεάκη

Ο Γιώργος Αρμένης αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου πάνω στο θεατρικό του Άκη Δήμου.

Το «Κάποτε στο Βόσπορο» έρχεται ανανεωμένο στο Βεάκη

Η μεγαλοπρεπής παραγωγή «Κάποτε στο Βόσπορο» σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου και μουσική (πρωτότυπη και επιμέλεια) του Νίκου Κυπουργού επιστρέφει για μία νέα σεζόν στο Θέατρο Βεάκη, με ανανεωμένο καστ. Το νέο έργο του Άκη Δήμου εξιστορεί τα δύσκολα χρόνια του διωγμού των Ρωμιών, συμβάντα τα οποία δεν είχαν ποτέ πριν παρουσιαστεί στο κοινό σε μορφή θεατρικού ή ταινίας. Τον ρόλο του Ιεροκλή Μιχαηλίδη πλέον αναλαμβάνει ο Γιώργος Αρμένης και στον θίασο προστίθεται ο Θανάσης Πατριαρχέας. Στον 16μελή θίασο επιστρέφουν οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Δημήτρης Πιατάς, Θεοφανία Παπαθωμά, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Ντίνος Σπυρόπουλος, Νεφέλη Κουλούρη, Χλόη Μάντζαρη. Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου.

Το «Κάποτε στο Βόσπορο» έρχεται ανανεωμένο στο Βεάκη - εικόνα 1

Το «Κάποτε στο Βόσπορο» είναι μία πρωτότυπη αποτύπωση της ιστορίας της Κωνσταντινούπολης, αφού συνδυάζει δράμα, έρωτα, αγωνία και χιούμορ για να διηγηθεί τα τραγικά γεγονότα του 1955 και τη νοσταλγία των Ελλήνων για την αγαπημένη τους Πόλη. Ανατρέχοντας πότε στο παρελθόν και πότε στο παρόν, οι πρωταγωνιστές μοιράζονται τις εμπειρίες και αναμνήσεις τους, αναπολώντας τα όσα έχασαν. Το έργο είναι μια υπενθύμιση της θλιβερής αυτής περιόδου για τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης αλλά κι ένας τρόπος εξύμνησής τους και κατ’ επέκταση, εορτασμού της ελληνικής ιστορίας στα πλαίσια της 200ης επετείου του 1821.

Το «Κάποτε στο Βόσπορο» έρχεται ανανεωμένο στο Βεάκη - εικόνα 2

Στην παράσταση τραγουδάει ζωντανά ο Γιάννης Διονυσίου. Χορεύουν οι Αντιγόνη Χρόνη, Νάνσυ Κατσαρού, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Γιούργκεν Κυριάκης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Μανόλη Παντελιδάκη, το video art (βασισμένο σε ντοκουμέντα της εποχής) του Νίκου Σούλη, οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου και οι φωτογραφίες του Γιώργου Καπλανίδη και της Μαριλένας Αναστασιάδου.

Προπώληση μέσω viva.gr

Το «Κάποτε στο Βόσπορο» έρχεται ανανεωμένο στο Βεάκη - εικόνα 3

Περισσότερες πληροφορίες

Κάποτε στον Βόσπορο

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Η ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης που εκδιώχθηκαν κατά τα Σεπτεμβριανά του 1955 από τις τουρκικές αρχές ζωντανεύει με άξονα τις μουσικές και τα τραγούδια της εποχής.

Βεάκη

Στουρνάρη 32

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

Ακούστε τα τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά για το "Περλιμπλίν και Μπελίσα"

Ο σημαντικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός υπογράφει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης του Πορεία, η οποία μόλις κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή.