Άνοιξαν νέες θέσεις για την παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις»

Η προπώληση συνεχίζεται για την πολυαναμενόμενη παραγωγή σε σκηνοθεσία του Τομ Βολφ.

Άνοιξαν νέες θέσεις για την παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις»

Στις 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου παρουσιάζεται στο Ηρώδειο, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, η πολυαναμενόμενη παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» με μοναδική ερμηνεύτρια την Μόνικα Μπελούτσι. Η σινεματική σταρ ζωντανεύει από σκηνής το συναρπαστικό ταξίδι του 35χρονου Γάλλου σκηνοθέτη, Τομ Βολφ, στην προσωπικότητα της Μαρίας Κάλλας, το οποίο διαμορφώθηκε σε μία πορεία 8 χρόνων σε ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να συγκεντρώσει 350 -ως επί το πλείστον αδημοσίευτες- επιστολές της, οι οποίες αποτέλεσαν το υλικό της παράστασης, όπως και του ομώνυμου βιβλίου του. Μέσα από αυτό το σκηνοθετικό και υποκριτικό στοίχημα αποκαλύπτονται άγνωστες πτυχές της ντίβας της όπερας και, κυρίως, η γυναίκα που κρυβόταν πίσω από το μύθο.

Άνοιξαν νέες θέσεις για την παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» - εικόνα 1

Τη Μόνικα Μπελούτσι, πλαισιώνουν μουσικά οι ήχοι της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου, Γιώργου Πέτρου.

Άνοιξαν νέες θέσεις για την παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» - εικόνα 2

Λίγες μέρες πριν την επίσκεψη της στην Αθήνα, η Μόνικα Μπελούτσι έστειλε το δικό της μήνυμα μέσα από ένα βίντεο, ανανεώνοντας το ραντεβού που ματαιώθηκε τον προηγούμενο Σεπτέμβρη. Παράλληλα, ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου, πρωτοβουλία του οποίου υπήρξε η μετάκληση, ανακοίνωσε την προσθήκη νέων θέσεων στις τρεις ημερομηνίες που πρόκειται να παρουσιαστεί η παράσταση λόγω της ελάφρυνσης των μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν το εισιτήριό τους.

i Προπώληση μέσω ticketservices.gr | Στην παράσταση θα υπάρχουν διαθέσιμοι ελληνικοί υπέρτιτλοι.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαρία Κάλλας: Επιστολές και αναμνήσεις

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Βασισμένη στο βιβλίο του Τομ Βολφ «Maria by Callas», η παράσταση αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής της μεγάλης ντίβας μέσα από μια σειρά αδημοσίευτες επιστολές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
18/04/2024

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.