10 + 3 παραστάσεις που περιοδεύουν και αξίζουν

Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι και μπαίνουμε στο φθινόπωρο με μια πλειάδα θεατρικών επιλογών που καλύπτουν όλα τα γούστα.

10 + 3 παραστάσεις που περιοδεύουν και αξίζουν

Ιστορίες για την αγάπη, τον έρωτα, τη ζήλια και την ελευθερία, ξεκαρδιστικές κωμωδίες και συγκινητικοί μονόλογοι, που θα μας συντροφεύσουν τις εναπομείναντες καλοκαιρινές μέρες, αλλά και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, περιοδεύουν στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής.

#1 «Η Κληρονομιά»

10 + 3 παραστάσεις που περιοδεύουν και αξίζουν - εικόνα 1

Ο διακεκριμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Νταλιάνης φέρνει την ξεκαρδιστική κωμωδία του Πιερ ντε Μαριβώ «Η Κληρονομιά» στους ανοιχτούς χώρους της πόλης. Το θεατρικό επικεντρώνεται στο θέμα του έρωτα στα δύσκολα χρόνια της Γαλλίας του 18ου αιώνα, όπου οι άνθρωποι αγωνίζονταν σκληρά για να ανταπεξέλθουν απέναντι στις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες. Μία κληρονομιά που προκύπτει, θα αποτελέσει το μήλο της έριδος για τους πρωταγωνιστές, καθώς είναι όλοι τους διατεθειμένοι να θυσιάσουν την αγάπη τους προκειμένου να αποκτήσουν το ποσό 200 χιλιάδων φράγκων. Ο Μαριβώ μας αποκαλύπτει πόσο δειλοί και φοβισμένοι μπορεί να δείχνουν οι άνθρωποι όταν αναγκάζονται να θυσιάσουν ό,τι πολυτιμότερο έχουν σε αυτή τη ζωή – τον έρωτα, ένα συναίσθημα όπου στον κόσμο που κατασκευάζει ο Γάλλος θεατρικογράφος, δεν είναι εύκολο να εκφραστεί. Την «Κληρονομιά» πλαισιώνει ένα ταλαντούχο καστ: Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Νίκος Νίκας, Γιάννης Σοφολόγης, Παρή Τρίκα, Μπίλιω Μαρνέλη και Γιώργος Κορομπίλης.

(28/8 – Θέατρο Παπάγου & 30/8 – Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς)

#2 «Μια χώρα δύο αιώνες μετά»

10 + 3 παραστάσεις που περιοδεύουν και αξίζουν - εικόνα 2

Η 200η επέτειος από την Ελληνική Επανάσταση έδωσε την αφορμή για τη διεξαγωγή πληθώρας εκδηλώσεων προς τιμήν της. Η παράσταση «Μια χώρα δύο αιώνες μετά» δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη σκηνοθετεί μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παράσταση με θέμα τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης, προβάλλοντας τις συγκρούσεις και αντιφάσεις, αλλά και τα μηνύματα για ελευθερία και δικαιοσύνη που προέκυψαν από αυτή. Οι θεατές θα παρακολουθήσουν μια συγκινητική ιστορία γέλιου, καυγάδων και εορτασμού που δίνει στο κοινό την ευκαιρία να γιορτάσει και να ανακαλέσει την ιστορική αυτή περίοδο για την χώρα. Παίζουν οι Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Άρης Μπαταγιάννης, Αμαλία Νίνου, Ράνια Σχίζα και Μαρία Χάνου.

(30/8 – Κηποθέατρο Παπάγου, 12/9 – Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, 15/9 – Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς)

#3 «Μήδεια»

10 + 3 παραστάσεις που περιοδεύουν και αξίζουν - εικόνα 3

Ο Μάκης Παπαδημητρίου ενσαρκώνει το ρόλο της Μήδειας, στη σάτιρα-σταθμός για το ελληνικό θέατρο που έγραψε ο Μέντης Μποσταντζόγλου. Η τραγική Μήδεια μεταμορφώνεται σε μια ξεκαρδιστική καρικατούρα του εαυτού της, μιλώντας για την σύγχρονη ελληνική κοινωνία με καυστικό χιούμορ και αριστοφανική διάθεση, καθιστώντας αδύνατο να μη γελάσουμε με την κωμικοτραγική ιστορία του Μποστ. Προσθέτοντας στο ήδη κεφάτο mood της παράστασης, η πρωτότυπη μουσική σύνθεση που την συνοδεύει ερμηνεύεται ζωντανά από τους ηθοποιούς και τον μουσικό Γιάννη Μαθέ, με την υπογραφή της Monika. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Καλατζόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Νικορέστης Χανιωτάκης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Άννα Φιλιππάκη και Άννα Κλάδη. Το έργο σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης.

(29/8 – Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη, 31/8 - Βράχων, 1/9 – «Θανάσης Βέγγος», 3/9 – «Αλέξης Μινωτής», 4/9 – Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης, 13/9 – Κηποθέατρο Νίκαιας, 14/9 – Βεάκειο, 15/9 – Κηποθέατρο Παπάγου, 17/9 – Δημοτικό Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»)

#4 «Mute»

10 + 3 παραστάσεις που περιοδεύουν και αξίζουν - εικόνα 4

Η παράσταση του Γιώργου Χρυσοστόμου γνώρισε τεράστια απήχηση και συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία. Εντάσσοντας στοιχεία από τη ζωή του, ο Χρυσοστόμου σκηνοθετεί παρέα με την Σοφία Πάσχου και πρωταγωνιστεί σε ένα βωβό one-man show με φόντο την Θεσσαλονίκη στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Η χρονολογική περίοδος που επέλεξε δεν είναι άτοπη, καθώς αν και σιωπηλό, το έργο αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη επικοινωνία και το πώς πραγματικά αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Μία μοναδική εμπειρία που μας προσκαλεί να αφήσουμε τον λόγο στην άκρη και να εστιάσουμε στη γλώσσα του σώματος και τα μυστικά που αυτή κρύβει.

(31/8 – Κηποθέατρο Παπάγου, 1/9– Βεάκειο, 3/9 – Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, 6/9 –Άλσος Ηλιούπολης, 7/9 - «Αλέξης Μινωτής», 8/9 – Αλίκη Βουγιουκλάκη, 17/9 - Κηποθέατρο Νίκαιας, 23/9 – Βράχων)

#5 «Οθέλλος»

10 + 3 παραστάσεις που περιοδεύουν και αξίζουν - εικόνα 5

Το αριστουργηματικό ερωτικό δράμα του Σαίξπηρ συνεχίζει την περιοδεία του με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο και τον Αιμίλιο Χειλάκη, ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση από κοινού με τον Μανώλη Δούνια. Με φόντο μια ακμάζουσα Βενετία, παρακολουθούμε τον Μαυριτανό στρατηγό Όθελλο να αγωνίζεται για χάρη της αγαπημένης του Δυσδαιμόνας. Συγκρούσεις με τον πατέρα της μέλλουσας μνηστής του αλλά και με τον Κάσσιο που ο Ιάγος τον πείθει ότι τον απατά μαζι του, οδηγούν τον Όθελλο σε μία μανιώδη κατάσταση ερωτικής ζήλιας και σταδιακά, στην καταστροφή του. Πρωταγωνιστούν Μάιρα Γραβάνη, Ελευθερία Κοντογεώργη, Μυρτώ Αλικάκη, Κώστας Κορωναίος, Αλέξανδρος Βάρθης, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Κρις Ραντάνοφ, Μανώλης Δούνιας, Νίκος Τσιμάρας

(26-7/8 – Ηρώδειο, 28/8 - Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης, 5/9 - Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», 8/9 –Άλσος Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», 9/9 – Κατράκειο, 10/9 - Θέατρο «Αλέξης Μινωτής», 13/9 – Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη, 14/9 – Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, 16/9 –Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος», 17 & 18/9 – Faliro Summer Theatre)

#6 «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες»

10 + 3 παραστάσεις που περιοδεύουν και αξίζουν - εικόνα 6

Η Ρέινα Εσκενάζυ μεταφράζει και σκηνοθετεί μία κλασική θεατρική επιτυχία του Μπρόντγουεϊ με πρωταγωνιστές την Πέμη Ζούνη, τον Αναστάση Ροϊλό, την Εριέττα Μανούρη και τον Κωνσταντίνο Ελματζίογλου. Η Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’60 χαρακτηρίζεται από την παρουσία των «παιδιών των λουλουδιών» και μηνύματα για την ατομική ελευθερία και ισότητα. Ο Ντον Μπέϊκερ, παρά το γεγονός ότι είναι τυφλός, αποφασίζει να αφήσει τη μητέρα του και να μετακομίσει στο Μανχάταν, θέλοντας να πραγματοποιήσει το όνειρό του να γίνει μουσικός. Όταν ερωτεύεται τη γειτόνισσά του Τζιλ, οι δύο τους ακολουθούν έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής, απαλλαγμένο από περιορισμούς και προκαταλήψεις. Ίσως, όμως, στην πραγματικότητα να μην είναι τόσο ελεύθεροι όσο αισθάνονται.

(7/9 – Θερινός Κινηματογράφος Γέρακα, 9/9 - Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος»)

#7 «Αντιγόνη»

10 + 3 παραστάσεις που περιοδεύουν και αξίζουν - εικόνα 7

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή επανέρχεται στην σκηνή με τις ιδιαίτερες πινελιές του Θέμη Μουμουλίδη, ο οποίος συνεργάζεται με τον Μάνο Καρατζογιάννη στη σκηνοθεσία για να μας προσφέρουν τη δική τους εκδοχή της αρχαίας τραγωδίας. Στον ρόλο της βασανισμένης αλλά γενναίας Αντιγόνης είναι η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη με τον Θανάση Παπαγεωργίου να υποδύεται τον σκληρόκαρδο Κρέοντα. Στο πάντα επίκαιρο έργο του Σοφοκλή που οδηγεί τους χαρακτήρες στον ολοκληρωτικό τους όλεθρο, κυριαρχούν τα συγκρουσιακά δίπολα (αρσενικού και θηλυκού, παλαιού και νέου, ιδιωτικού και κοινωνικού, δίκαιου και νόμιμου, ύπαρξης και θνητότητας, ανθρώπινου και θείου). Συμπρωταγωνιστούν οι: Ντόρα Μακρυγιάννη, Δημήτρης Σαμόλης, Μάνος Καρατζογιάννης και Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης.

(2/9 – Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος»,3 /9 & 21/9 – Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη, 5/9 – Βεάκειο, 12/9 – Κηποθέατρο Παπάγου)

#8 «Η πόρνη από πάνω»

10 + 3 παραστάσεις που περιοδεύουν και αξίζουν - εικόνα 8

Η Κατερίνα Διδασκάλου που ερμηνεύει τον σπαραχτικό μονόλογο του Αντώνη Τσιπιανίτη συνεχόμενα εδώ και 10 χρόνια, φτάνει πλέον στη λήξη αυτού του κύκλου με τρεις τελευταίες παραστάσεις. Μία παντρεμένη νοικοκυρά, η Ερατώ, γνωρίζει μία πόρνη που μένει στο ακριβώς από πάνω διαμέρισμα από το δικό της. Καθόλη τη διάρκεια του έργου, η Διδασκάλου αφηγείται την ιστορία της Ερατώς, καταφέρνοντας να μας καθηλώσει με την τρομερή της ικανότητα να υποδύεται διαφορετικούς χαρακτήρες που στιγμάτισαν τη ζωή της πρωταγωνίστριας. Γέλιο, κλάμα και συγκίνηση, η «Πόρνη από πάνω» αποδίδει με ρεαλιστικό τρόπο την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι άνθρωποι, με ένα απρόσμενο τέλος που θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη του κοινού.

(11/9 – Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος», Faliro Summer Theater 12-13/9)

#9 «Νυφικό κρεβάτι»

10 + 3 παραστάσεις που περιοδεύουν και αξίζουν - εικόνα 9

Άλλη μια κωμωδία για το κλείσιμο του φετινού καλοκαιριού, αυτή τη φορά από τον Ολλανδό συγγραφέα Γιαν Ντε Χάρτογκ σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα, σε απόδοση του ίδιου από κοινού με τον Δημήτρη Αποστόλου. Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου συνοδεύεται από τον Ορέστη Τζιόβα και μαζί υποδύονται ένα ζευγάρι που αφηγείται την ιστορία τους από την πρώτη τους γνωριμία, τον γάμο τους, τη γέννηση και το μεγάλωμα των παιδιών τους και κλείνοντας με τα τελευταία χρόνια της ζωής τους. Το τρυφερό ύφος της παράστασης αντιπροσωπεύει τη γλυκιά πλευρά του συζυγικού βίου, με γερές δόσεις χιούμορ αλλά και συναισθηματικά φορτισμένες σκηνές που αφήνουν στον θεατή ένα γλυκόπικρο αίσθημα. Μια ιστορία για τις θυσίες που απαιτούν οι σχέσεις, αλλά και την αξία της αγάπης.

(30/8 – Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη)

#10 «Ιστορία χωρίς όνομα»

10 + 3 παραστάσεις που περιοδεύουν και αξίζουν - εικόνα 10

Ο Κώστας Γάκης μετέφερε στο θέατρο (σε δική του σκηνοθεσία) μαζί με την Ανθή Φουντά το δραματικό μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου «Ιστορία χωρίς όνομα», κερδίζοντας τις εντυπώσεις τόσο του κοινού όσο και των κριτικών. Η ιστορία ακολουθεί τη ζωή του πολιτικού και διπλωμάτη Ίωνα Δραγούμη και της συγγραφέα Πηνελόπης Δέλτα, που ερμηνεύουν ο Τάσος Νούσιας και οι Μπέτυ Λιβανού με την Μαρία Παπαφωτίου σε δύο διαφορετικές ηλικίες. Η ταλαντευόμενη σχέση των δύο προσωπικοτήτων δεν θα διαρκέσει για πολύ, καθώς τους οδηγεί σε επαναλαμβανόμενες εσωτερικές και μη συγκρούσεις. Αργότερα, στις αρχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Πηνελόπη Δέλτα αυτοκτονεί. Ο έρωτας τους συγκινεί και το έργο δίνει ιδιαίτερη βάση στη ζωή της Δέλτα, από τον περιπετειώδη γάμο της με τον Στέφανο Δέλτα (Γιάννης Αθητάκης) μέχρι τον εγκλεισμό της σε σανατόριο και την απειλητική μορφή της Ναζιστικής Γερμανίας που πλησιάζει.

(5/9 – Κηποθέατρο Παπάγου, 11/9 - Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», 17/9 - Άλσος Ηλιούπολης)

#11 «Κάποτε στο Βόσπορο»

10 + 3 παραστάσεις που περιοδεύουν και αξίζουν - εικόνα 11

Ένα μουσικοθεατρικό έργο αφιερωμένο στα δύσκολα χρόνια που βίωσαν οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης, όταν οι Τούρκοι τους ανάγκασαν να φύγουν από την αγαπημένη τους πατρίδα. Ο Άκης Δήμου υπογράφει το έργο με την σκηνοθετική ματιά και χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου, δημιουργώντας μια ιστορία γεμάτη νοσταλγία, έρωτες, πάθη και πόνο. Οι πρωταγωνιστές (Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θεοφανία Παπαθωμά, Δημήτρης Πιατάς, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου) διηγούνται τον εκδιωγμό τους από την Πόλη τον Σεπτέμβριο του 1955. Η παράσταση συνοδεύεται από εμβληματικά τραγούδια που ερμηνεύει ζωντανά ο Γιάννης Διονυσίου.

(26/8 – Κηποθέατρο Παπάγου)

#12 «Πως να καταστρέψετε τη ζωή σας»

10 + 3 παραστάσεις που περιοδεύουν και αξίζουν - εικόνα 12

Η αγαπημένη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία της Βασιλικής Ανδρίτσου επιστρέφει. Ο Γιώργος Ηλιόπουλος μας συστήνει στη λογική των αρσενικών υποδυόμενος έναν άντρα που επιτέλους βρίσκει την αδερφή-ψυχή του, την οποία προσπαθεί για καιρό να προσεγγίσει και τελικά, όταν καταφέρνει να την κερδίσει, τα θαλασσώνει. “Άν η ζωή σου ήταν ταινία, ποια θα ήθελες να είναι;” λέει και ξαναλέει ο πρωταγωνιστής μας, του οποίου οι σκέψεις τον κάνουν να δυσκολεύει διαρκώς τη ζωή του. Η μουσική της παράστασης αποτελεί βασικό της χαρακτηριστικό και προσθέτει παραστατικότητα στον κινηματογραφικό τόνο της ιστορίας, παρουσιάζοντας στο κοινό μία ξεχωριστή θεατρική εμπειρία.

(22/9 – Lunar Space Ελληνικός Κόσμος)

#13 «Η παγίδα»

10 + 3 παραστάσεις που περιοδεύουν και αξίζουν - εικόνα 13

Ένα αστυνομικό έργο που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία το 1960 και παίζεται μέχρι σήμερα, σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας, με τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Γιώργο Κωνσταντίνου, Έφη Μουρίκη, Μαρία Αντουλινάκη, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο και Τάκη Παπαματθαίου στο καστ. Σε αυτή την παράσταση, που μέχρι και ο μετρ του σασπένς Άλφρεντ Χίτστσοκ λάτρεψε, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ο θεατής συνεχώς μαντεύει πώς θα εξελιχθεί η πλοκή και σοκάρεται από τις διαρκείς ανατροπές που έχει στήσει ο συγγραφέας Ρομπέρ Τομά. Τα ερωτήματα που προκύπτουν καθόλη τη διάρκεια του έργου συνδυάζονται με χιουμοριστικές καταστάσεις και δημιουργούν μία ενδιαφέρουσα θεατρική εμπειρίαι.

(30/8 – Θέατρο «Αλέξης Μινιώτης», 31/8 - Βεάκειο, 1/9 – Κηποθέατρο Παπάγου)

Περισσότερες πληροφορίες

Mute

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Όλυμπος, 1925: δύο αδερφοί, αγανακτισμένοι από κάθε μορφή εξουσίας, ανεβαίνουν στο βουνό όπου βρίσκουν καταφύγιο στη ληστρική ζωή και σε άλλες μορφές κοινωνικής συνύπαρξης.

Η παγίδα

  • Θρίλερ
  • Διάρκεια: 105 '

Μια γυναίκα χάνεται στις Άλπεις, όταν όμως επιστρέφει, ο άντρας της είναι ο μόνος που δεν την αναγνωρίζει, στη διάσημη ανατομία ενός ψυχολογικού εγκλήματος.

Αντιγόνη

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η απόφαση της Αντιγόνης να θάψει τον αδερφό της Πολυνείκη αντίκειται στην εντολή του βασιλιά Κρέοντα, οδηγώντας την τελικά στο θάνατο.

Μία χώρα δύο αιώνες μετά

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '

Το καινούργιο έργο του Φλουράκη (μετά το «Θέλω μια χώρα») μιλάει με μαύρο χιούμορ για το πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους, αλλά και για το πώς τη δημιουργούν.

Πως να καταστρέψετε τη ζωή σας

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 100 '

Ένας εξίσου χιουμοριστικός και συγκινητικός μονόλογος που σκιαγραφεί την ψυχοσύνθεση του σύγχρονου άντρα.

Μήδεια

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 110 '

Το σατιρικό έργο του Μποστ, με βάση την ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη, κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε παλιόπαιδα, ενώ ο άντρας της την κεράτωνε με μια καλόγρια.

Η πόρνη από πάνω

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Η ζωή της Ερατώς αλλάζει όταν μια πόρνη εγκαθίσταται στο διαμέρισμα πάνω από το δικό της. Μια ολόκληρη ζωή σε ενενήντα λεπτά πετυχαίνει να αναπαραστήσει η Κατερίνα Διδασκάλου καθώς ερμηνεύει με αξιοθαύμαστη αμεσότητα, λιτότητα και μέτρο τη ζωή της καταπιεσμένης χήρας νοικοκυράς, αλλά και όλους τους χαρακτήρες που σημάδεψαν τη ζωή της ηρωίδας. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται μέσα από το βαθιά ανθρώπινο κείμενο που για ενδέκατη χρονιά συνεχίζει να συγκινεί το κοινό. Αποτελεί, άλλωστε, ένα ρόλο ζωής για την ηθοποιό.

Οθέλλος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Ο Χ. Φραγκούλης επιδιώκει νέες συναντήσεις με τους σαιξπηρικούς ήρωες, σε ένα έργο για την εκδίκηση, την προδοσία και το μύχιο φόβο για το ξένο.

Κάποτε στον Βόσπορο

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Η ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης που εκδιώχθηκαν κατά τα Σεπτεμβριανά του 1955 από τις τουρκικές αρχές ζωντανεύει με άξονα τις μουσικές και τα τραγούδια της εποχής.

Η κληρονομιά

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Μια κληρονομιά 600.000 φράγκων επιβάλλει στους ήρωες του έργου την αμφισβήτηση των συναισθημάτων τους και τους θέτει απέναντι στην επαναδιαπραγμάτευση της ίδιας τους της ζωής, πλέον με χρηματοοικονομικούς όρους

Ιστορία χωρίς όνομα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 105 '

Ο θυελλώδης έρωτας του Ίωνα Δραγούμη και της Πηνελόπης Δέλτα μεταφέρεται στη σκηνή μέσα από τη θεατρική διασκευή (των Κ. Γάκη και Αν. Φουντά) του ομώνυμου βραβευμένου βιβλίου.

Κάποτε στον Βόσπορο

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Η ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης που εκδιώχθηκαν κατά τα Σεπτεμβριανά του 1955 από τις τουρκικές αρχές ζωντανεύει με άξονα τις μουσικές και τα τραγούδια της εποχής.

Το νυφικό κρεβάτι

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Μια τρυφερή ενδοσκόπηση πάνω στον έγγαμο βίο μέσα από τη σχέση ενός ζευγαριού από την πρώτη γνωριμία μέχρι το τέλος της ζωής τους, σε διασκευή Αλ. Ρήγα και Δ. Αποστόλου.

Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 105 '

Στη μεγάλη θεατρική επιτυχία του Μπρόντγουεϊ, με φόντο την εποχή των λουλουδιών και της κοινωνικής απελευθέρωσης, ο συγγραφέας μιλά για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
25/04/2024

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.