Τα μεγαλύτερα ονόματα του stand up μας περιμένουν στον Ελληνικό Κόσμο

Επτά κωμικοί επιστρέφουν open air και διά ζώσης με ολοκαίνουργιο υλικό μέσα από τέσσερις παραστάσεις.

Τα μεγαλύτερα ονόματα του stand up μας περιμένουν στον Ελληνικό Κόσμο

Τέσσερις παραστάσεις δίνουν και πάλι ρυθμό στη σκηνή του ελληνικού stand up από τους τοπ εγχώριους εκπροσώπους του είδους. Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Δημήτρης Χριστοφορίδης, Blink Mike, Αριστοτέλης Ρήγας και Χριστόφορος Ζαραλίκος, ετοιμοπόλεμοι και στις επάλξεις, ανεβαίνουν ξανά στη σκηνή για να παρουσιάσουν νέο υλικό, να αυτοσχεδιάσουν παρέα με το κοινό, να μοιραστούν την εμπειρία της τελευταίας καραντίνας -κι όχι μόνο!- και να καυτηριάσουν την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Κι όλα αυτά στον νέο ανοιχτό χώρο του Lunar Space στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος με τη φροντίδα της Hah! Productions, της νέας εταιρίας παραγωγής που εστιάζει στην ελληνική stand up σκηνή, η οποία γέμισε το κενό της αναστολής των ζωντανών παραστάσεων διαδικτυακά με τη σειρά παραστάσεων του hahcomedy.com.

Φισφής, Μακαλιάς, Ρούμπος (ξανα)βάζουν φωτιά στο σενάριο!

Τα μεγαλύτερα ονόματα του stand up μας περιμένουν στον Ελληνικό Κόσμο - εικόνα 1

Η χημεία μεταξύ τους δεν περιγράφεται, όπως έχει αποδείξει η διαδικτυακή (επί καραντίνας κι όχι μόνο) αλλά και η επί σκηνής συνύπαρξη τους τα τελευταία χρόνια. Ο Λάμπρος Φισφής, ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Ζήσης Ρούμπος επιστρέφουν στο «Κάψε το σενάριο Reloaded!» και μας καλούν σε ένα αυτοσχεδιαστικό comedy show που εξελίσσεται σύμφωνα με τις εντολές του κοινού. Για τρία βράδια (10, 17, 24/6) οι γνωστοί κωμικοί του stand up ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και το ξεχωριστό ύφος που διακρίνει κάθε έναν από τους τρεις, για να δημιουργήσουν μια παράσταση από το μηδέν, χωρίς σενάριο, πρόβες, σκηνικά και κοστούμια.

«Πάμε λίγο» με ένα τολμηρό κωμικό δίδυμο

Τα μεγαλύτερα ονόματα του stand up μας περιμένουν στον Ελληνικό Κόσμο - εικόνα 2

Στις 9 Ιουνίου ο Δημήτρης Χριστοφορίδης και ο Blink Mike ενώνουν τα ψυχολογικά τους από την καραντίνα κι όχι μόνο σε μια double bill παράσταση. Με το «Πάμε λίγο» οι δύο κωμικοί ετοιμάζονται για δυνατή ρεβάνς μετά από 6 μήνες κλεισίματος στο σπίτι, που αποδείχθηκαν όμως ιδιαιτέρως παραγωγικοί. Ο εκκεντρικός και ιδιαίτερα τολμηρός Blink Mike, που έκανε το City drive-in να σείεται από κόρνες και χειροκροτήματα ένα χρόνο πριν, μοιράζεται το πόση παντόφλα έφαγε στον εγκλεισμό απ’ την κοπέλα του, το πόσο βλάκας Αθηναίος νιώθει αλλά και τις μεγαλύτερες καφρίλες που έχει ζήσει μέχρι σήμερα. Έμπειρος κωμικός που πάντα κρατάει το κοινό ζεστό με την έντονη σκηνική του παρουσία και το uncensored λεξιλόγιο του, ο Δημήτρης Χριστοφορίδης εγκαινιάζει και διά ζώσης μια νέα περίοδο με κείμενα που έγραψε τον τελευταίο χρόνο, περνώντας από τη μιζέρια της επαρχίας στις υπαρξιακές αγωνίες της γενιάς του.

Βάλε το «Χάσταγκ» στη ζωή σου!

Τα μεγαλύτερα ονόματα του stand up μας περιμένουν στον Ελληνικό Κόσμο - εικόνα 3

Από 15 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου, τα βράδια της Τρίτης γεμίζουν λογοπαίγνια, ξεκαρδιστικά μουσικά mash ups που ενώνουν Nirvana με Μπίγαλη και Αγγελάκα με Alzheimer και αυτοσχεδιασμούς αλλά και μοναδικές εμπειρίες ζωής από δύο βετεράνους του ελληνικού stand up. Μετά τις sold out εμφανίσεις στο Premise Comedy Club την προηγούμενη σεζόν και την Τεχνόπολη το περσινό καλοκαίρι ο Ζήσης Ρούμπος και ο Αριστοτέλης Ρήγας επιστρέφουν με το φρεσκαρισμένο «Χάσταγκ». Ήδη πήραμε μια πρώτη γεύση από την πρόσφατη online εκδοχή της παράστασης όπου οι δύο κωμικοί ανέβηκαν επί σκηνής για πρώτη φορά με μουσική μπάντα. Τώρα συμπράττουν ζωντανά με τους G-Spot Experiment σε μια παράσταση που δίνει μουσικό χαρακτήρα στην «όρθια» κωμωδία. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Αριστοτέλης Ρήγας αποκαλύπτει πως όσο μεγαλώνει τα φαρμακεία του αρέσουν όλο και περισσότερο, βλέπει κινδύνους παντού, ιδίως στα κινητά τηλέφωνα, και ελπίζει κάποτε να εντοπίζει τους λεκέδες πριν από τη γυναίκα του. Παράλληλα, ο Ζήσης Ρούμπος μοιράζεται τα μεγάλα plot twists της ζωής του, από την πρώτη του εμπειρία με γάτα σε οίστρο στο σπίτι μέχρι τη στιγμή που έγινε μπαμπάς, αλλά και την μυθιστορηματική ιστορία του Μάιλο, ενός σκύλου που γεννήθηκε μέσα στη σπίντα και έφτασε να γαβγίζει σαν Χάρλεϋ σε ρελαντί.

Κωμική παρέμβαση αλά Ζαραλίκος

Τα μεγαλύτερα ονόματα του stand up μας περιμένουν στον Ελληνικό Κόσμο - εικόνα 4

Όλα καλά ή «Όλα κουλά» είναι το ερώτημα που θέτει μεταξύ άλλων ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο ολοκαίνουργιο stand up comedy special που έγραψε κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Ο γνωστός κωμικός που τους τελευταίους μήνες μας έχει κατακλύσει με τα απολαυστικά καυστικά του βίντεο μέσα από το κανάλι του στο YouTube, zaraleaks tv, επιστρέφει μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού για να σατιρίσει με το ανατρεπτικό χιούμορ, τον αυτοσαρκασμό και το εύστοχο κοινωνικοπολιτικό του σχόλιο όσα συνέβησαν όσο εμείς «μέναμε σπίτι» αλλά και όλες τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε το τελευταίο διάστημα. Θα τον δούμε επί σκηνής στις 20, 23 και 30 Ιουνίου.

i Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Πάμε λίγο

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 120 '

Όσα έζησαν στην καραντίνα αλλά και εμπειρίες που τους σημάδεψαν αποκαλύπτουν οι δύο κωμικοί σε μια double bill παράσταση με καινούργια κείμενα.

Όλα κουλά

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 100 '

Ένα stand up comedy special για όσα συνέβησαν όσο εμείς «μέναμε σπίτι» υπογράφει ο γνωστός κωμικός με το καυστικό χιούμορ και το εύστοχο κοινωνικοπολιτικό του σχόλιο.

Χάσταγκ

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 100 '

Οι δυο τους ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους σε μια παράσταση που συνδυάζει το stand up με τη μουσική κωμωδία, σε σύμπραξη με την μπάντα G-Spot Experiment ζωντανά επί σκηνής.

Κάψε το σενάριο Reloaded!

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 90 '

Οι τρεις κωμικοί δημιουργούν από το μηδέν μια παράσταση χωρίς σενάριο και χωρίς πρόβες, που βασίζεται στον κωμικό αυτοσχεδιασμό και στις εντολές του κοινού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
18/04/2024

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.